Когато стигнем до административните граници на Крим, мисля, че е

...
Когато стигнем до административните граници на Крим, мисля, че е
Коментари Харесай

Зеленски: Политическо решение за Крим е възможно и предпочитано пред използване на сила

" Когато стигнем до административните граници на Крим, мисля, че е допустимо политически да наложим демилитаризацията на Русия на територията на полуострова ", сподели той през вчерашния ден в изявление, оповестено през днешния ден от няколко украински медии.

В момента Киев се бори да отблъсне пълномащабната инвазия на Русия и неведнъж повтори, че цели да си върне както Крим, по този начин и окупираните след февруари 2022 година територии. Украинските бойци в южната част на страната последователно напредват към черноморското крайбрежие, с цел да пресечен съветския път за доставки към полуострова. Зеленски сподели, че политическото решение за Крим е желано, защото по този начин ще има по-малко жертви.

Президентът на Украйна акцентира още, че не желае да трансферира войната на съветска територия и означи, че задачата е да бъдат освободени единствено украинските територии, а придвижване към Русия ще изложи на риск основната поддръжка от страна на Запада.

Руски пропагандисти и покровители за войната неведнъж предизвестиха, че в случай че загуби войната, Русия ще бъде разграничена и окупирана от непознати сили. Украйна не е предприемала широкомащабни офанзиви на съветска територия за трайна окупация на тези региони, отбелязва ДПА.

Ердоган ще посети скоро Сочи; срещата му с Путин ще бъде на 8 септември, настояват източници

 

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще посети в скоро време съветския черноморски курорт и от визитата му може да има развиване по въпроса за зърнената договорка за експорт на украинско зърно, заяви през днешния ден представителят на ръководещата турска Партия на справедливостта и развиването (ПСР) Омер Челик, представен от Ройтерс.

Челик не посочи дали в Сочи Ердоган ще се срещне с съветския президент Владимир Путин, само че в петък Кремъл разгласи, че има схващане, че двамата ще се срещнат скоро персонално.

По-рано през днешния ден организация " Блумбърг ", представена от ТАСС, заяви, като се базира на лични източници, че среща Ердоган-Путин ще има на 8 септември.

Миналата седмица турски дипломатически източник съобщи пред ТАСС, че срещата сред двамата президенти се възнамерява да се организира в Сочи, а като допустима дата уточни 4 септември.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР