Когато стигаме до разговор за раздяла, на преден план изникват

...
Когато стигаме до разговор за раздяла, на преден план изникват
Коментари Харесай

Взели сте решение за раздяла? Три стъпки за край на връзката

Когато стигаме до диалог за разлъка, на напред във времето изникват сложни за взимане решения. Страхуваме се от реакцията на колегата, опасяваме се да погледнем в очите му като неприятен и нечовечен човек или сме привикнали да заобикаляме неприятни диалози. Коучът Джон Ким приказва за три стъпки, които ще оказват помощ за приключването на връзката. Когато се разделяме с някого постоянно боли. Разбира се, да направиш това е доста по-лесно след връзка траяла два месеца, в сравнение с такава, траяла 10 години. Но не е належащо да се отсрочва моментът на раздялата с вярата, че ще мине време и всичко ще бъде както преди.

1. Уверете се, че връзката е изчерпана
Опитайте се да не действате под въздействието на страстите. Отделете време да помислите, това е съществено решение. Когато започнете значимия диалог за края на връзката ви дано стартира с: „ Внимателно помислих над всичко... “. Да стане ясно, че е взето решение, а не опасност. Ако смятате, че би трябвало да измененията нещо, само че не сте сигурни, че сте подготвени за разлъка – обсъдете казуса с психолог или различен подобаващ експерт. Можете да говорите с приятелите си, само че те не могат да бъдат безпристрастни, тъй като ви познават отдавна. Сериозните въпроси би трябвало да бъдат разисквани с безпристрастен човек, който е професионално осведомен с логиката на психиката. Може би ще разберете, че не би трябвало да стигате до прекаленост.

2. Кажете на колегата си умерено за решението
Не се опитвайте да се разделяте без директна връзка, не се ограничавайте до едно писмо на хартия или в електронната поща. Необходим е сложен диалог, можете да го откажете единствено в случай че се страхувате за вашата сигурност. Това няма да бъде диалог в нормалния смисъл на думата, няма да има място за отзиви, разногласия и взаимни отстъпки. Това не значи, че на събеседника не може да бъде обещано право на глас. Въпросът е, че сте взели решение и е изрично. Можете да разкажете за възприятията си, само че след фразата „ Взех решението да продължа сам/а “. Посочете ясно, че нищо не може да се промени, това не е спиране на връзката, а разлъка.

3. Не се замесвайте в спор за вашите връзки
Вие взехте решение. Твърде късно е да се приказва за това какво може да бъде поправено и е неефикасно да се търси отговорен. Времето на обвиняванията и кавгите е завършило. Вероятно сътрудникът ще се опита да ви убеди, че не всичко е изгубено, ще напомня общи моменти, когато сте били щастливи. Ако се предадете в този миг, мъчно ще прекратите връзката си. Партньорът към този момент няма да има вяра в сериозността на вашите планове. Оставете предишното в предишното, помислете за сегашното и бъдещето. Опитайте се да не позволите на колегата да спори за връзката, припомнете си, че сте взели окончателното решение. Боли, само че ще се справите, индивидът до вас – също. Нормално е да страдате, няма да бъде обикновено да продължат страданията, които си причинявате един на различен. Вие вършиме това освен за себе си, само че и за него/нея. Честното преустановяване на връзките ще направи двете страни по-силни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР