Когато сте в депресия, дори самото ставане от леглото може

...
Когато сте в депресия, дори самото ставане от леглото може
Коментари Харесай

Прогонете депресията с тези лесни 3 упражнения!

Когато сте в меланхолия, даже самото ставане от леглото може да ви се коства мъчно. Истината е, че единствено с няколко извършения можете да прогоните мрачните усеща от себе си. " Когато тренираш, освобождаваш ендорфин, който оказва помощ да се редуцират отрицателните усеща и усъвършенства настроението ", изяснява специалистът Хейли Джарвис пред Cosmopolitan.

Също по този начин, Джарвис споделя, че физическите извършения постоянно оказват помощ на депресивните мисли да си отидат.

" Докато тялото се мори, мозъкът става все по-спокоен и ви дава опция да мислите по-трезво. Отделянето на време за тренировки може да даде на хората опция са премислят нещата и да пречистят съзнанието си ", споделя тя.

„ Тъй като тялото губи, това прави мозъка, оставяйки ви по-спокоен и по-добре да мислите ясно. Просто отнемането на време за извършения може да даде на хората място да мислят нещата и да оказват помощ да изчистите мозъка ”, изяснява още специалистът.

Терминът " упражнение " е много просторен, по тази причина Джарвис предлага трите типа тренировки, които биха били най-ефективни при прогонването на депресията:

1. Разходка на открито

Често срещано неправилно разбиране е, че упражнението би трябвало да бъде „ мъчно ”, с цел да бъде дейно. Но от време на време е правилно тъкмо противоположното. Трудните извършения могат да задействат освобождението на хормона на напрежението кортизол, който постоянно участва на високи равнища при хора, страдащи от меланхолия. Поради тази причина Марвин Бъртън, началник на фитнес в Anytime Fitness UK, избира да предложи по-леки форми на извършения.

" Разходката навън може да бъде приказен метод за битка с депресията ", споделя Марвин пред английския Cosmopolitan.

" Всички сме чували израза да излизаме на открито, с цел да " почистим главата си ", само че това фактически е по този начин. В последна сметка, в случай че имате по-ясен разум, по-вероятно е да постигнете по-големи промени във вашето физическо и психическо здраве ", изяснява той.

Хейли Джарвис споделя, че научните проучвания сочат, че упражненията навън могат да бъдат също толкоз ефикасни, колкото и антидепресантите при лекуване на лека до умерена меланхолия.

" Цветовете, звуците и миризмите, които срещаме навън, подтикват сетивата ни, а постоянният обществен контакт с хората може да помогне за повишение на самочувствието и понижаване на самотата ", показва тя.

2. Бягане

Тичането е тип упражнение, което ви разрешава да забележите, когато вашите фитнес равнища напредват, което е тип премия, която Хейли предлага като помощ при меланхолия.

" Бягането е извънредно възнаграждаващо упражнение, при което можете елементарно да проследявате напредъка и подобренията си ", споделя тя и прибавя, че е значимо да намериш активност, която ти харесва и да се придържаш към нея

Джарвин прибавя, че тичането може да обезпечи " бягство от всекидневието ви и ви разрешава да се концентрирайте към устрема да постигнете персоналните си цели ".

3. Групови извършения

По време на депресивен интервал хората постоянно желаят да се затворят и да се изолират, написа zdrave.to. Но това не е целесъобразно. Груповите извършения може да са добър метод да избегнем депресията.

" Възможността да сте измежду хора и да бъдете обществени може да ви донесе големи изгоди ", настояват специалистите и допълват, че интензивността ви може да е най-хубава за вас, в случай че съумеете да оцените обществения детайл.

" Вероятно е да продължите да го вършиме, в случай че се забавлявате откровено и се наслаждавате на компанията към вас ", добавя Джарвин.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР