Когато сте привлечени от някого, тялото ви ще се постарае

...
Когато сте привлечени от някого, тялото ви ще се постарае
Коментари Харесай

Това са признаците, които издават сексуално привличане

Когато сте привлечени от някого, тялото ви ще се постарае да ви подскаже това, даже към момента да не сте го осъзнали с мозъка си.
Има редица сигнали, които издават полово, физическо или даже прочувствено привличане, за които може да не си дадете сметка незабавно. Може да се почувствате привлечени от мъж, който даже не е ваш вид, само че тялото ви да ви подсказва друго.
Ако се почувствате изключително в наличието на мъж, това може да се дължи на половото привличане, което ви е споходило.
Ето кои са признаците, издаващи полово, физическо, а даже и прочувствено привличане.

Сърцебиене
Ако мъж, към който изпитвате привличане, се приближи до вас, за приказва ви или ви допре, а в отговор усетите сърцетуптене и интензивен пулс, това несъмнено е симптом на привличане. Тази реакция се случва поради неочакваното повишение на адреналина и допамина, които работят мигновено на сърдечния пулс, като го форсират. Диригентът на тази верижна реакция в действителност е мозъкът. Той пръв „ знае “ по кое време сте привлечени и по кое време не, преди даже да сте го осъзнали. Той предизвика повишението на секрецията на тези хормони, които индиректно въздействат върху сърдечния темп, като го форсират.

Изпотяване
Изпотяването също е реакция на тялото, която не можете да контролирате и да прикриете. Тя се случва, когато сте разчувствани от физическата непосредственост на някого, който е провокирал интерес у вас по някакъв метод. Импулсите, които мозъкът изпраща към отделителната система и кожата, ви карат да се изпотявате. Кожата ви даже може да настръхне, когато обектът на привличане е някъде към вас. Изпотяването се случва на първично физическо равнище, когато сте полово привлечени от някого и издава вашия физически интерес.

Разширяване на зениците
Когато сте привлечени физически от някого, допаминът в тялото ви стартира да се покачва. Това провокира вълна от промени и чувства в разнообразни зони на тялото. Разширяването на зениците също е в резултат на ненадейно нарасналите равнища на допамин, поради който постоянно назовават тази реакция „ влюбен взор “. Роля тук играят и серотонинът, и норадреналинът.

Несъзнателно подражаване на другия
Един издайнически сигнал, че сте привлечени от някого е несъзнателното прекопирване на неговите жестове. Това е метод да се доближите до него, да бъдете признати и видяни. Подсъзнателният блян да имитирате обекта си на привличане е подбуден от инстинктивния език на тялото, с който човек се пробва да покаже интереса си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР