Когато става въпрос за подобряване на вашия сън, матраците често

...
Когато става въпрос за подобряване на вашия сън, матраците често
Коментари Харесай

Знак незабавно да изхвърлите старата си възглавница

Когато става въпрос за възстановяване на вашия сън, матраците постоянно получават най-голямо внимание. 

Но вашата възглавница също играе решаваща роля за положителната нощна отмора. Като всичко, което употребявате всеки ден, възглавниците са склонни да се износват с времето. 

Дори и най-хубавите възглавници би трябвало да бъдат сменени, макар че доста хора не знаят по кое време би трябвало да закупят нова възглавница, написа доктор по медицина на съня Майкъл Броус в " ".

Ще обсъдим какъв брой дълго би трябвало да издържи една възглавница и по какъв начин да увеличите живота й. Ще разгледаме и постоянно срещаните признаци, че възглавницата ви към този момент не предлага подобаваща опора и по какъв начин постоянната замяна способства за положителния сън и хигиената.

Колко време би трябвало да издържи вашата възглавница?

Повечето възглавници устоят от 1 до 2 години, преди да се наложи да бъдат заменени, само че другите типове възглавници могат да имат друга дълготрайност на живота.

Алтернатива от полиестер или пух: Възглавниците, употребяващи полиестерни нишки или опция от синтетичен пух, са най-разпространеният и доходоносен тип налична възглавница. Те нормално не престават от 1 до 2 години.

Пенопласт: Пенопластовите възглавници нормално се състоят от твърдо парче пяна и би трябвало да се сменят на всеки 2 до 3 години.

Мемори пяна: Подобно на възглавниците от пенопласт, плътните възглавници от мемори пяна устоят приблизително 2 до 3 години.

Латекс: Възглавниците от компактен латекс нормално са по-издръжливи от пенопласта и възглавниците от мемори пяна. Латексовите възглавници нормално устоят от 2 до 4 години.

Пух или пера: Възглавниците, направени с пух, пера или композиция от тези естествени материали, нормално устоят от 1 до 3 години.

Ще разгледаме няколко стъпки, които можете да предприемете, с цел да увеличите самодейно живота на всеки вид възглавница. Също по този начин е значимо да следите за признаци на изхабяване, с цел да можете да промените възглавницата си, когато е належащо.

Увеличете продължителността на живота на вашата възглавница

Средната възглавница би трябвало да издържи към 1 до 2 години, само че има няколко метода да удължите живота й. Нашите препоръки се концентрират върху това да поддържате възглавницата си чиста, с цел да предотвратите прибързано раздробяване на вътрешния заряд.

Поддържайте възглавницата си свежа

Използвайте протектор за възглавница

Подобно на протектор за матрак, протекторът за възглавница работи като преграда, която не разрешава на телесни масла, нечистотия, прахуляк и разливи да доближат вътрешния заряд на вашата възглавница.

Почистете петна

Ако имате инцидентно разливане, пробвайте се да почистите петното допустимо най-скоро. Останалите петна могат да се залепят и да обхванат в калъфката на възглавницата.

Перете възглавницата си постоянно

Редовното пране е от изгода за вашата хигиена и продължителността на живота на вашата възглавница. Честото разчистване отстранява маслата и мръсотията, които могат да се натрупат с времето и да разрушат вътрешния материал на вашата възглавница. Не забравяйте да следвате рекомендациите на производителя, когато почиствате възглавницата си.

Знаци, че възглавницата ви има потребност от промяна

Възглавниците не се оферират с прецизен период на валидност. Ще би трябвало да следите по какъв начин възглавницата ви се усеща и по какъв начин работи, с цел да знаете по кое време има потребност от промяна.

Възглавницата ви е на бучки : Когато възглавницата ви стане на буци и центрофугата в пералнята и сушилнята не оказва помощ, може да се наложи да я промените. Възглавниците с плюшен вътрешен заряд като пух, различен пух или настърган дунапрен са склонни да образуват бучки. С течение на времето пълнежът натрупва нечистотия, влага, телесни масла и други боклуци, които постоянното пране не постоянно може да отстрани. Когато вътрешният заряд образува бучки, той губи способността си да обезпечава непрекъсната опора.

Постоянни миризми или петна : Дори при постоянно разчистване, възглавниците са склонни да събират петна от пот и влага. След няколко години това може да докара до трайно обезцветяване и даже миризми. Ако възглавницата ви пожълтее и мирише неприятно, време е да я промените.

Загуба на възглавница : След като е била компресирана за нескончаем интервал от време всяка вечер, възглавницата ви може да стартира да се сплесква. Плоската възглавница може да аргументи болежка във врата, изключително в случай че спите встрани.

Защо би трябвало да промените възглавницата си?

Вашата възглавница е основна контактна точка сред главата и леглото. Когато възглавницата ви остарее и стартира да се скапва, това може да аргументи доста проблеми. Ще разгледаме най-важните признаци, че е време да промените възглавницата си.

Смяната на възглавницата ви е хигиенична

Вашите чаршафи и пижама основават бариери за отбрана на вашия матрак. Вашата възглавница обаче влиза в директен контакт с косата и кожата ви. В резултат на това възглавницата ви е по-вероятно да всмуква и задържа потта, мазнините и мъртвите кожни кафези от лицето и косата ви. С течение на времето това може да докара до обезцветяване, миризма и даже мухъл.

Събуждате се с болки във врата или раменете

След 1 до 2 години нощна приложимост, възглавниците са склонни да губят своята тавана. Възглавница, която е прекомерно плоска, не обезпечава подобаваща опора на главата ви или не поддържа врата ви изравнен с гръбнака. Ако постоянно се събуждате с болки във врата и раменете, може би е време да промените възглавницата си.

Опитвате се да измененията позицията си на сън

Добрата възглавница поддържа главата ви и поддържа врата ви в сходство с останалата част от гръбнака. Идеалното състояние зависи от това дали спите по тил, встрани или по стомах. Странично спящите, да вземем за пример, са склонни да избират по-дебели възглавници със междинна до висока височина, които могат да поддържат главата и да я държат повдигната над раменете.

Ако имате несъмнено здравно положение или пострадване, може да се наложи да промените позицията си на сън . 

Например, спящите на гърба, които желаят да понижат хъркането си, може да обмислят да спят встрани. Въпреки това, обезпечаването на добър нощен сън в нова позиция може да бъде мъчно. За да улесните прехода, помислете дали да не замените остарялата си възглавница с възглавница, подобаваща за новата ви позиция за сън.

Идеи по какъв начин да пренастроите употребяваните си възглавници

Една остаряла възглавница може към този момент да не е потребна за сън, само че има доста способи да пренастроите възглавницата си и да й дадете втори живот.

Нов живот за старите възглавници

Опаковъчен материал за пренасяне или предпазване

Старите възглавници към момента резервират забележителна височина и мекост. Износените възглавници могат да бъдат отлична евтина алтернатива за опаковъчни материали, когато би трябвало да преместите или поставите чупливи предмети на склад.

Използвайте ги като възглавници за пода

Облечете остарялата си възглавница с нова калъфка, с цел да пасне на интериора на хола ви и я използвайте като възглавница за пода за отмора или хранене.

Използвайте пълнежа за възглавници за Направи си самичък планове

За тези, които обичат да майсторят, шият и други планове „ направи си самичък “, старите възглавници могат да бъдат превъзходен източник на заряд. Можете да пренастроите пуха, различен пух и заряд от нарязана пяна, когато вършиме плюшени животни, ограничители за течение на вратата или персонализирани декоративни възглавници.

Как да изхвърля възглавницата си, в случай че не мога да я пренастроя?

Понякога една възглавница доближава края на живота си и няма метод да я пренастроите. Ще обсъдим няколко разновидността за изхвърляне на остарели възглавници, с цел да не претрупват дома ви.

Дарете на подслон за животни : Помислете дали да дарите старите си възглавници на локален подслон за животни. Често употребяваното спално долни дрехи нормално не се приема от други благотворителни организации, само че старите одеяла и възглавници могат да предложат комфорт на кучетата, котките и другите животни, които чакат осиновяване в околните приюти.

Дарете за благотворителност : Други благотворителни организации също могат да одобряват възглавници като дарения. Имайте поради, че множеството благотворителни организации ще одобряват единствено чисти, неопетнени възглавници в положително положение.

Изхвърлете на сметището : Ако не можете да намерите организация, която да одобри вашата възглавница за подаяние, можете да я изхвърлите на сметището. За елементарно изхвърляне поставете възглавницата си в кофата за отпадък. Ако кошът ви не е задоволително огромен, може да се наложи да занесете възглавницата си непосредствено до най-близкото бунище за изхвърляне.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР