Когато става въпрос за опит и умения, вие може да

...
Когато става въпрос за опит и умения, вие може да
Коментари Харесай

10 търсени меки умения за презареждане на кариерата

Когато става въпрос за опит и умения, вие може да сте тъкмо това, което търси един евентуален шеф. Но в случай че индивидът, който ви интервюира, усети, че ви липсва пристрастеността и манталитета на „ запретване на ръкави “, поради който неговият екип процъфтява, евентуално няма да получите предлагането за работа. Това е по този начин, тъй като така наречен меки умения (като увереност, неспокойствие, уважение) са това, което трансформира елементарния чиновник в „ звезден “. Уменията, обрисувани в резюмето, описват единствено част от историята, до момента в който разбирането на работната нравственос на даден човек, по какъв начин преодолява компликациите и по какъв начин взаимодейства с връстниците си е доста по-показателно за триумф.

Доклад на LinkedIn Global Talent Trends демонстрира, че 92% от експертите по гении оповестяват, че меките умения са еднообразно значими, даже по-важни от твърдите умения, когато става въпрос за наемане на работа. Същото изследване разкрива, че съгласно 89% от интервюираните, когато новонает чиновник не работи, това е тъй като му липсват по този начин нужните меки умения.

Трудната истина за твърдите умения е, че те могат да имат къс полуживот. Постоянните нововъведения, софтуерните актуализации и стартирането на нови функционалности вършат по този начин, че доста от тези умения да остаряват бързо. Междувременно меките умения в никакъв случай не остаряват – те са уместни, прехвърляеми и поддържат индивида доста приспособен за работа.

От личен опит съм схванал цената на меките умения в кариерата – станах началник на C-suite когато бях на двадесет години и в този момент съм основен креативен шеф в ClickUp, бързоразвиваща се компания за продуктивност с четири милиарда $. Ето 10-те меки умения, които ми помогнаха да напредна – и могат да създадат същото за вас и вашата кариера.

1. Адаптивност

Помислете за това: адаптирането към среда е предизвикателна, само че сериозна част от развиването на вашата кариера. Адаптивността на работното място е способността да се приспособявате към измененията във вашата роля, процеси и среда. Независимо от обстановката, в която сте сложени, задачата ви би трябвало да е да се аклиматизирате и да превъзхождате. Не чакайте смяната да пристигна при вас; предвидете какви промени може да ви предстоят. Как ще се адаптирате? Има ли нови благоприятни условия за развиване на уменията ви? Как можете най-добре да допринесете за нови планове? Това са въпросите, които би трябвало да зададете.

Тези промени може да включват нов управител с друг жанр на работа, прибавяне на нови отговорности към вашата роля или смяна в целите с подписването на нов клиент. Какво ви би трябвало, с цел да сте адаптивни? Отворено схващане, подготвеност за приемане на смяна и мислене за напредък.

2. Емоционална просветеност

Емоционалната просветеност е способността на човек да възприема, прави оценка и управлява своите страсти, като в същото време осъзнава страстите на другите хора. Наричаме я още и EQ (емоционален коефициент). Човек с висок EQ мисли, преди да приказва и да работи. Този човек също практикува „ саморефлексия “ и схваща възприятията си. Той също по този начин не взема решения, до момента в който е сърдит. Когато е угрижен, стопира и прави крачка обратно. Той работи, с цел да контролира страстите си, да превключва предавките, когато е належащо, и не разрешава на възприятията си да се намесват в основаването на страхотна работа.

3. Ефективна връзка

Ефективната връзка е по едно и също време изкуство и просвета – тя е доста повече от предаване на информация от един на различен. Добрият комуникатор може ясно да показва хрумвания.Той може също да се ангажира самодейно и продуктивно. Когато поддържате връзка дейно, няма доста място за недоразумения. Независимо дали споделяте визията си с екипа си или очертавате обсега на план, бъдете къси и ясни. Способността ви да поддържате връзка ще укрепи добре нови връзки, ще ускори дълготрайните връзки и ще увеличи репутацията ви.

4. Преговори

Преговорите са едно от най-важните, само че недооценени меки умения. Заедно с договарянията вървят и ръководство на времето, интензивно слушане, отчетност и сериозно мислене. Определете целите си и поставете ясни, твърди граници във връзка с това какво предстои на разискване и какво не. Винаги работете с най-актуалните, надеждни обстоятелства, когато влизате в договаряния, и вземете поради източника и подтекста на информацията. По този метод разбирате изцяло обстановката и можете да работите за най-хубавия резултат.

5. Екипност

Има причина да споделят, че „ работата в екип прави фантазията да работи “. Бизнесът не работи без екипност и ефикасният отборен състезател може да докара до триумф и да способства за позитивна среда. Винаги празнувайте дребните победи на членовете на вашия екип и им давайте похвалата, която заслужават. Това основава щастлива работна просвета, в която членовете на екипа се усещат приети, чути и видяни. Мотивираните чиновници ще бъдат подготвени да положат спомагателни усиля и могат да усилят продуктивността на компанията с 10 пъти. Помнете, че дребните неща са огромните неща. Празнувайте дребните си облаги, дребни планове и дребни хрумвания. Не подценявайте по-малките неща, до момента в който преследвате огромни цели.

6. Позитивно отношение

Песимизмът не ви оказва помощ да градите кариерата си. Стремете се да се ангажирате позитивно, изключително когато си сътрудничите с членове на екипа за реализиране на обща цел. Положителната настройка ще ви помогне да се изкачите по корпоративната стълбица по-бързо. Избягвайте отрицателното мислене, клюките и недоволствата. Оплакването не реализира нищо. Вместо това разгледайте предизвикването и помислете за нови способи за решение на казуса. Позитивният човек вижда благоприятни условия вместо трудности. Отношението е заразно, а позитивното мислене въздейства върху представянето на работата ви, удовлетворението от работата и даже метода, по който другите гледат на вас.

7. Управление на времето

За да ускорите кариерата си, направете ръководството на времето си приоритет номер едно. Как да го постигнете? Не забравяйте, че не можете да извършите всичко едновременно (и да го извършите добре). Направете лист и подредете дилемите си по приоритет. Разделете дилемите на категории „ незабавни “, „ значими, само че не незабавни “ и „ други “. Използвайте принадлежности за автоматизиране на някои задания, прехвърляне на други и заличаване на ненужните. Можете също по този начин физически да блокирате времето на фокус в календара си, да създавате контролни описи и да разработвате шаблони за съответни задания.

8. Разрешаване на спорове

Стремете се да избягвате спорове в организацията или, когато спорът е неминуем, работете за разрешаване на разногласия на ранен стадий (преди да са се трансформирали в по-значими проблеми). Можете да приложите уменията за връзка и договаряния, които загатнах по-рано, с цел да намерите решения на спорове - решения, които са подобаващи за вас и компанията. Често спорът е резултат от неправилна (или липса на) информация, тъй че ясното, тъкмо и навременно съобщаване на насоки, периоди и политики може да предотврати доста спорове на работното място.

9. Работна нравственос

Поемете отговорност и приемете работата си за ваша благосъстоятелност. Помнете, че " доларът стопира вас ", изключително когато управлявате екип. Това значи, че успехите, пропуските и резултатите на вашия тим се отразяват върху вас и вашата работна нравственос. Също по този начин е значимо да приемете следствията от допускани неточности. Никога не прехвърляйте виновността върху другите. Изпълнявайте плановете си в точния момент, уважавайте сътрудниците си и се появявайте всеки ден с възторг.

10. Сътрудничество вместо конкуренция

Конкуренцията е краткосрочна игра, до момента в който съдействието води до дълготрайни връзки и взаимно израстване. Сътрудничеството също води до по-дълбоки взаимоотношения, нараснала креативност и по-иновативни резултати. Два мозъка мислят по-добре от един, а креативните хрумвания, провокирани от взаимни мозъчни офанзиви, тласкат една компания напред.

Освен това, когато си сътрудничите с други членове на екипа, може да научите нови способи за справяне със дилемите. И може даже да се поучите от грешките на другия. Това шерване на информация разрешава кръстосано образование в и сред екипите.

Твърдата истина за меките умения е, че те имат огромно значение. Меките умения постоянно се подценяват, тъй като са сложни за премерване, пресмятане и количествено установяване. Въпреки това, преодоляването на меки умения е от значително значение за навигирането в днешната забързана, непрестанно изменяща се работна среда и за развиването на вашата кариера. Когато развивате, усъвършенствате и практикувате меки умения с течение на времето, всички жънат премиите – вие, вашите сътрудници и вашата организация.

Мелиса Розентау за
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР