Когато става въпрос за космически заплахи, вниманието никога не е

...
Когато става въпрос за космически заплахи, вниманието никога не е
Коментари Харесай

NASA и FEMA с учение за реакция срещу астероид удрящ Земята

Когато става въпрос за галактически закани, вниманието в никакъв случай не е прекалено , по тази причина NASA и FEMA дружно с някои интернационалните групи , организират обучение за това, което ще последва при положение, че метеорит, комета или различен непосредствен до Земята обект (NEO) се приближат задоволително за конфликт с планетата , оповестява СиЕнЕн.

Това естествено злополучие е доста малко евентуално да се случи , само че би било пагубно , разясниха от NASA през юни 2018 година.

Двете организации си партнират с интернационалните групи като Офиса за съгласуваност на планетарната защита (PDCO), Европейската галактическа организация и нейният сегмент за галактическо наблюдаване - NEO и Международната мрежа за предизвестие за метеорити (IAWN).

Учението ще се състои идната седмица на годишната конференция за планетарната защита , където се събират учени от целия свят , с цел да обсъдят " заплашителни за Земята обекти ". По-конкретно, те ще вземат участие в фиктивен сюжет, при който метеоритът има траектория на влияние със Земята .

Ето и сюжетът, по който се организира учението: На 26 март астрономите откриха NEO, който е евентуално рисков за Земята. След като наблюдават метеорит, който те назовават ​​2019 PDC в продължение на месеци, те откриват, че той има късмет 1 към 100 да се удари със Земята през 2027 година (Учените са открили тези шансове като предел за деяние и допустима реакция).

" Тези учения в действителност ни оказват помощ в общността на планетарната защита да разберем какво би трябвало да знаят сътрудниците ни по въпросите на ръководството на бедствията ", разяснява шефът на планетарната отбрана на NASA Линдли Джонсън. " Това обучение ще ни помогне да развием по-ефективни връзки между тях и с държавните управления . "

NASA взе участие в шест сходни учения за влияние на NEO до момента. И защото NASA продължава да изследва по-точно вероятните места и резултати на влияние , както и орбиталните придвижвания, те ще могат да разкрият по-точни прогнози при положение на пораждане на действителна опасност .

През декември задачата на NASA OSIRIS-REx най-сетне стигна до метеорита Бену . Ще прекара две години в проучването на Бену .

Изучавайки близкия до Земята метеорит , учените се надяват да съберат повече информация за метеоритите, които биха могли да повлияят на Земята , както и по какъв начин се образуват планетите и по какъв начин стартира животът.
 НАСА откри втори огромен метеоритен кратер под леда на Гренландия
НАСА откри втори огромен метеоритен кратер под леда на Гренландия

Широк е повече от 36 км и е под 2 км лед
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР