Когато става дума за съвети за грим, трикове за коса

...
Когато става дума за съвети за грим, трикове за коса
Коментари Харесай

Нова мода: Маска за лице с менструална кръв

Когато става дума за препоръки за грим, трикове за коса и трендове в света на хубостта, нормално можем да разчитаме на TikTok да ни даде разнообразни хитринки. Някои от тези трендове се трансфораха в неизменима част от нашата рутина, само че други безусловно ни оставят без думи. Например най-новата наклонност, която набира известност в обществената мрежа: менструална кръв като маска за лице.

Може би сте чували за маските за лице с менструална кръв и преди. Хаштагът " periodbloodfacial " е употребен в Instagram още през 2019 година, а хаштаговете в TikTok, #periodbloodfacials и #periodbloodfacemask, събраха надлежно над 1,9 и 6,9 милиона гледания.

Почти от единствено себе си се схваща, че това е много забавна тематика тема. Някои консуматори в TikTok разказват маските за лице с менструална кръв като " най-хубавата загадка за хубост до момента " и метод за " свързване с моята божествена женствена сила ", до момента в който други ги считат за " рискови " и " неуместни ".

Какво е маска за лице с менструална кръв?

И по този начин, дано стартираме с основата – тази маска за лице включва нанасяне на менструалната кръв върху лицето ви за възстановяване на положението на кожата ви. Тъй като това е DIY хак, няма публични насоки, които да се следват, тъй че тиктокърите или нанасят кръвта непосредствено от менструалните си чашки, или първо я съхраняват в резервоар в хладилника.

Много от тези, които са пробвали този вид маска, са го създали, тъй като имат вяра, че микроелементите и стволовите кафези, открити в кръвта, ще бъдат от изгода за кожата, само че не е 100 % ясно от наличието какви тъкмо са тези изгоди. Повечето от изказванията са много неразбираеми, като потребителите споделят, че кожата им наподобява " добре " или " по-добре " след третирането. Други са се присъединили в наклонността за да се почувстват по-свързани с тялото си.

Повечето дами деликатно четат какво съдържат козметичните артикули, които нанасят на лицето си, само че знаете ли какво в действителност съдържа менструалната кръв? Меструалната кръв се състои от примес от кръв, вагинална течност и ендометриални (лигавицата на матката) кафези. Засега не толкоз привлекателно, само че почакайте, тук става забавно.

Има доказателства, че има стволови кафези в ендометриума (вътрешния пласт на матката) и той също по този начин съдържа микроелементи като цинк, мед, магнезий и желязо – всички те се намират в кръвта. Тези субстанции по принцип могат да бъдат потребни за здравето на кожата, да вземем за пример за понижаване на възпалението.

Работи ли маската за лице с менструална кръв?

Добре, в случай че има микронутриенти в менструалната кръв, тогава би трябвало да има изгоди от локалното ѝ използване, нали? " Не виждам никакви евентуални изгоди от процедурата за лице с менструална кръв ", споделя доктор Софи Шотър, естетик. " Трябва да вземем поради, че количествата на тези субстанции в менструалната кръв са релативно ниски. "

Проблемът е, че даже и да има високи равнища на хранителни микроелементи в менструалната кръв, не е елементарно за тях да си проправят път в кожата без никакви спомагателни подобрители. " Кожната преграда се назовава преграда с причина ", изяснява доктор Шотър. " Тя не разрешава на нещата да обхванат в нея. Микронутриентите са потребни за здравето на кожата, само че се нуждаят от механизми за навлизане, с цел да влязат в кожата. Стволовите кафези няма да подтикват нищо, до момента в който стоят на повърхността на кожата ви ", изяснява лекарката.

Безопасно ли е?

Според специалистите, маската за лице с менструална кръв евентуално ще аргументи повече щета, в сравнение с изгода.

" Мисля, че с вероятния риск от зараза и заразяване не си коства риска ", споделя окулопластичният хирург доктор Мариам Замани. " Меструалната кръв се оттича през вагиналните стени, където може да има бактерии, гъбички и вируси. Ако някой има зараза или херпес, това също може да бъде предадено на лицето посредством менструалната кръв ", изяснява доктор Замани.

" Виждал съм тиктокъри да резервират менструална кръв и да я съхраняват в хладилника в нестерилен буркан, който е идеалната среда за размножаване на бактерии ", изяснява лекарят. " Ако има дребен прорез на повърхността на кожата или някакъв тип спиране на кожната преграда, това може да аргументи сериозна зараза на кожата. "

Какви други възможности има на маската за лице с менструална кръв?

PRP процедурите за лице (известни също като вампирски процедури за лице), лекуванията със стволови кафези и грижата за кожата, съдържаща плацента, са доста по-надеждни способи за потребление на ресурсите на тялото за възстановяване на положението на кожата ви. Именно от това произтича огромна част от объркването към процедурите за лице с менструална кръв. Но изброените процедури са доста по-сложни и се правят от експерти.

При " вампирския лифтинг " се взима стерилна кръв от вена на ръката, която минава през центрофугата, с цел да се отделят тромбоцитите. След това се инжектира в кожата и тези тромбоцити освобождават растежни фактори, осигурявайки големи изгоди за кожата.

Терапиите със стволови кафези също включват инвазивно приложение, което им разрешава да обхванат през кожната преграда. Тези субстанции също са вярно взети и обработени, което значи, че рискът от напредък на бактерии в течността и зараза е извънредно невисок.

Плацентата, намираща се в разнообразни козметични артикули, също е усърдно обработена, с цел да се максимизират изгодите за повишение на колагена, без да се прави компромис с сигурността. Обикновено плацентата се събира, дезинфекцира и изплаква. След това се изсушава и замразява, след което се обработва, преди да се употребява за наново, в козметиката.

Обобщено, не, нанасянето на менструална кръв върху лицето не е добра концепция!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР