Когато става дума за режим на съня, е прието да

...
Когато става дума за режим на съня, е прието да
Коментари Харесай

Делфин, мечка или вълк: какви сте според съня

Когато става дума за режим на съня, е признато да се броят два разновидността: или сте чучулига, или сова. Прието е чучулигите да стават в ранни зори, да сияят от жизненост през цялата заран и да си легнат да спят относително рано. Докато совите са надалеч по-енергични в нощните часове а денем избират да си поспят.

Оказва се, че тези стандарти към този момент не са правилни.

Естествено, всичко зависи и от времето на нашата интензивност. Но единствено две категории са незадоволителни, с цел да се класифицира цялото човечество.

Доктор Майкъл Бреус предлага нова подредба, състояща се от млекопитаещи. Тя се разделя на 4 вида персони, които той назовава хронотипове. Интересното е, че тези хронотипове включват освен режима на съня, само че и най-подходящото време за учене, интензивност и даже секс.

Кой типаж ви подхожда? Ще разберете в този момент!

Делфин

 делфин

Към този вид се отнасят тревожните интроверти. Те са умни, деликатни и изключително чувствителни към детайлите. Заради неуравновесена нервна система се стараят да заобикалят рисковете и от самото начало се стремят към съвършенство.

Делфините се разсънват задоволително рано, само че положението на жизненост при тях идва едвам към средата на деня или даже към вечерта. Работят интензивно и дейно.

Графикът на делфините:

Събуждане: 6.30

Работа: 7.30

Изучаване на новото: 15.00-19.00

Секс: 20.00

Сън: 11.30

Лъв

 лъв

Лъвовете нормално имат устойчива нервна система и здрав оптимизъм. Лъвовете са доста практични и съсредоточени върху здравето си. И доста (ама в действителност МНОГО) обичат позитивното другарство.

Пикът на интензивността на лъвовете настава на обяд. Те стават рано и спят добре. Все отново е готино да бъдеш цар на зверовете.

Графикът на лъвовете:

Събуждане: 5.30

Работа: 17.30

Изучаване на новото: 8.00 – 12.00

Секс: 6.00-7.00

Сън: 22.00

Мечка

 мечка

Обикновено мечките са деликатни, открити и доста отзивчиви. Склонни са да заобикалят споровете и избират щастието пред непрекъснатите разногласия. Мечките доста обичат да работят в сфера, която им е добре позната.

Денят на мечките стартира с натискане на бутона „ анулира “ върху алармата и следва постепенно пробуждане от сън. Мечките се уморяват едвам късно вечерта и спят доста мощно (но не толкоз дълго, колкото им се коства че могат).

Най-активният им интервал е сутринта и първата половина на деня, тъй че до обяд те са най-продуктивни. Такива са те, мечките – настоятелен.

Графикът на мечките: 

Събуждане: 7.00

Начало на работата: 12.00

Изучаване на новото: 10.00 – 14.00

Секс: 7.00 или 21.00

Сън: 11.00

Вълк

 Вълци

Вълците са песимистични и импулсивно, само че освен това изобретателни и леко капризни. Те обичат да рискуват, да откриват всичко ново и търсят удоволствието в живота. При това всичките им реакции се костват на близките доста прочувствени.

Вълците не обичат (направо ненавиждат) да излизат от постелите преди обяд, по тази причина не се уморяват чак до нощта! Пикът на тяхната интензивност е 7 вечерта, а най-голяма работливост доближават късно сутрин и вечер.

Графикът на вълците:

Събуждане: 7.30

Работа: 18.00

Изучаване на новото: 17.00 – 00.00

Секс: 10.00  или 22.30

Сън: не по-рано от среднощ.

Тези четири хронотипа, несъмнено, не могат да опишат цялото разнообразие на човешката природа, въпреки повече да се приближават до действителността от прословутите „ сова и чучулига “.

Губим доста време, с цел да настроим организма си към работния график. Но за какво просто не научим повече за нашите особености и не се опитаме да се настроим към тях? Ако съблюдаваме личните си биоритми може освен да повишим нашата ефикасност, само че и да станем малко по-щастливи.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР