Когато става дума за най-богатите хора в света, поледите са

...
Когато става дума за най-богатите хора в света, поледите са
Коментари Харесай

Непознатият бизнесмен, забогатял повече от Джеф Безос и Илън Мъск от началото на 2021-а

Когато става дума за най-богатите хора в света, поледите са ориентирани към Джеф Безос, Илън Мъск, Бернар Арно и Уорън Бъфет. Въпреки че през предходната година създателят на Tesla съумя да забогатее със 140 милиарда $, от началото на 2021 година различен надалеч по-непознат предприемач е най-бързо забогатяващият човек в света.

Това е индиецът Гаутам Адани, чийто конгломерат се трансформира в същински шлагер за вложителите през последните 3 месеца.

Той е първо потомство бизнесмен, който доста рядко има обществени изказвания. За сметка на това обаче Адани знае по какъв начин да прави бизнес. И доказателство за това е фактът, че от началото на актуалната година неговото чисто благосъстояние се е нараснало с 16,2 милиарда $ до 50 милиарда $, демонстрират данните на Bloomberg Billionaires Index.

По този метод той изпреварва Джеф Безос и Илън Мъск по извоювани милиарди от януари насам. А повода за неговия триумф е фактът, че акциите на всички компании в ръководената от него Anadi Group са поскъпнали с най-малко 50% за този интервал.
 Tesla счупи връх за срив на пазарите
Tesla счупи връх за срив на пазарите

Тя загуби над $300 милиарда

Адани изпреварва с доста и растежа в благосъстоянието на най-заможния човек в Азия - Мукеш Амбани, който е добавил към сметката си 9,1 милиарда $ към март.

Индийският предприемач нападателно уголемява портфолиото си с прибавянето на нови пристанища, летища, центрове за данни и мини в Индия. Така конгломератът му съумя да притегли за вложители колоси като Total и Warburg.

Само през предишния месец дъщерната Adani Enterprises подписа съглашение за построяването на център за данни в Индия с потенциал от 1 гигавата.
 Сделката, поради която двама от най-богатите хора в света се съдят, остава на пауза
Сделката, поради която двама от най-богатите хора в света се съдят, остава на пауза

След решение на Върховния съд в Индия за транзакцията за 3,4 милиарда долара
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР