Когато става дума за двоен стандарт на храните и се

...
Когато става дума за двоен стандарт на храните и се
Коментари Харесай

Мая Манолова с грозни разкрития за храните, предназначени за България! Омбудсманът изригна: Не сме второ качество!

Когато става дума за двоен стандарт на храните и се окаже, че в продукта в България има отклонения, националният орган би трябвало да реши дали това отклоняване в нормата. Това разяснява омбудсманът Мая Манолова в ефира на Нова тв.

Това не е проблем единствено на България, това е проблем на вишеградската четворка, сподели тя. Проблемът е кардинален - в случай че се продават от една и съща марка, продуктите би трябвало да са с идентични съставки във всички европейски страни. А цените в София са по-високи от други европейски столици, съобщи Манолова.

Никой непринудено не би се отказал от облагите, сподели тя. Ние сме дискриминирани, това го казахме ясно. Българските жители не са второ качество. Това за което упорствам, е европейското законодателство да забрани хранителни артикули от една и съща марка да се продават с разнообразни съставки, разяснява омбудсманът.

Самият спор кое да е водещото - цената или качеството, когато става дума за детско хранене, е неуместен, сподели тя. Две - три години би трябвало да чакаме, с цел да станат измененията, които желаеме от Европа, съобщи Манолова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР