Когато стане сериозно, се връща и политиката. Досега мирният свят

...
Когато стане сериозно, се връща и политиката. Досега мирният свят
Коментари Харесай

Проф. Ивайло Дичев: Пандемията се проточи и рейтингите започнаха да падат

Когато стане съществено, се връща и политиката. Досега мирният свят се беше центрирал към стопанската система. В първия стадий на пандемията хората се сплотиха и се събраха зад властта, тъй като виждаха в нея вяра. Такъв е рефлексът на обществото. Пандемията обаче се проточи и рейтингите на държавните управления започнаха да падат. Умората дръпна обратно. Това сподели пред БНР културологът проф. Ивайло Дичев.

Той акцентира и резултата на пандемията вътре в обществата:

„ Те се замислиха какво върша за другите. Обществата се разделиха на такива, виновни за другите, и такива, които държат на личната си независимост. Подозирам, че тези, които отхвърлят вируса, отхвърлят световното стопляне, не обичат да заплащат налози. Те не мислят, че са част от това общество. Резултатът от тази пандемия е, че всички ще се замислим в това, че би трябвало да сме солидарни един към различен “, разяснява Дичев.

В предаването „ Нещо повече “ проф. Дичев е безапелационен, че гласуването по пощата ще бъде най-адекватното решение за изборите следващата година.

„ Какво обаче ще вършим, в случай че имаме ниска изборна интензивност?! Кой ще завоюва от такава интензивност. Вероятно партиите с повече пари и добра клиентела... Ще има изчистване на твърди ядра. Но кои ще са по-силни? “, запита Дичев.

По думите на културолога светът се трансформира и глобализацията ще се модифицира.

„ Ще се появи по-сериозна роля на политиката. Ще има огромни блокове, които ще направляват процесите “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР