Когато сръбският опозиционен политик Никола Сандулович публикува видео, изкупващо извършените

...
Когато сръбският опозиционен политик Никола Сандулович публикува видео, изкупващо извършените
Коментари Харесай

Тежкото положение на сръбския политик хвърля сянка върху режима на Вучич

Когато сръбският опозиционен политик Никола Сандулович разгласява видео, изкупващо осъществените от страната му военни закононарушения в Косово, тайната полиция го арестува и пребива, съгласно юристите и фамилията му.

Сандулович твърди, че на 3 януари черен ван е спрял пред къщата му и го е откарал в централата на Агенцията за сигурност и разузнаване (BIA), където съгласно него е бил обичай от към 15 държавни сътрудници. Той беше върнат на идващия ден в сериозно положение и за малко беше приет в болница, преди да бъде изместен в пандиза и откъснат от външния свят.

Правният екип на Сандулович в Белград и Лондон подаде тъжба до комисията на Организация на обединените нации против изтезанията по-рано тази седмица, потвърждавайки, че на техния клиент е отхвърлен подобаващ развой или подобаваща здравна помощ и че животът му може да е в заплаха.

>

БИА удостовери, че Сандулович е в ареста по обвиняване за подбудителство на етническа ненавист, само че отхвърли да е упражнявано принуждение върху него.

Неговото тежко п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР