Когато споменем скандинавските страни, веднага се сещаме за дъждовното и

...
Когато споменем скандинавските страни, веднага се сещаме за дъждовното и
Коментари Харесай

Нищоправенето като начин на оцеляване

Когато споменем скандинавските страни , незабавно се сещаме за дъждовното и тъмно време и първата ни асоциация сигурно не е за щастливи хора. Всички ранглисти, които се вършат по тематиката обаче, съумяват да оборят нашето мнение.

Дали поради времето или по друга причина, в последните години точно скандинавците са тези, които учат всички останали по какъв начин да се усещат добре , по какъв начин да бъдат щастливи и най-важното - да се борят със напрежението.

Чували сме за датската хюга , която ни учи, че щастието е оттатък материалното, крие се вкъщи, в уюта, сигурността и компанията на най-близките. Но датчаните могат да ни научат и на изкуството по какъв начин да не вършим нищо, с цел да презареждаме батериите.
 Снимка 499196

Никсен е друго " изкуство на живота " от скандинавската страна, което притегля от ден на ден почитатели. А повода е, че на от ден на ден от нас ни наподобява като задача невъзможна да отделим няколко минути дневно, в които да се отдадем на нищоправене .

" Niksen " идва от датската дума " Niks ", която значи " нищо ". Ако се опитаме да разбираем глаголът пък, евентуално ще е нещо от рода на - върша нещо без съответна цел, да вземем за пример виждам през прозореца.

Можем да опишем това положение и като да останем уединено с мислите си, без да изпитваме скрупули на съвестта . Това са и всички тези моменти, които стават все по-малко, в които просто следим по какъв начин света се случва към нас, без да вършим старания да бъдем част от него.
 Снимка 499195

При никсен не приказваме за четене на книга, слушане на музика или напразно сърфиране в обществените мрежи. Това може да са приятни за нас занимания, които на пръв взор ни отпускат, само че в това време още веднъж изискват нашата ангажираност - в една или друга степен, предава Daily Mail.

А когато стресът се натрупа, имаме потребност от това това, което ни е най-трудно да си позволим - да не вършим нищо. Мислите ни препуснат като гневни в една или друга посока, непрекъснато имаме възприятието, че би трябвало да свършим едно или друго нещо, тъй като в противоположен случай си пропиляваме времето.

Философията на никсен обаче е, че в случай че нямаме време, в което да не вършим нищо, няма да имаме задоволително и за всичко друго . Да се отърсим от гузната си съвест, че просто седим и гледаме в дървото насреща е първата и най-важна крачка към оправянето със напрежението.
 Фика и изкуството да пием кафе по шведски
Изкуството да пием кафе по шведски

А удоволствието - по-голямо и от шведска тройка

А когато тръгнем по този път, можем да чакаме единствено изгоди, които ни чакат като крайпътни камъни. Ще се усъвършенства имунната ни система, само че и нашите централизация, сън и въодушевление. Ще имаме доста повече сила за всичко, което ни чака. И последователно никсен ще се трансформира в дребното ни хапче за благополучие, от което имаме потребност всеки ден .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР