Когато собственикът на една компания е най-богатият човек в света,

...
Когато собственикът на една компания е най-богатият човек в света,
Коментари Харесай

Централата на Amazon става приют за бездомни

Когато притежателят на една компания е най-богатият човек в света , то тя може да си разреши да харчи пари за доста неща, разнообразни от заплати на чиновниците й да вземем за пример.

Още през 2017 година Amazon разгласи проектите си да построи подслон за бездомни на мястото на някогашния фамилен център Mary`s Place, който се управлява от неправителствена организация, подкрепя от компанията години наред.

Тогава от софтуерния колос предоставиха алегоричен златен ключ за осем етажа от голямата си централа в Сиатъл на организацията. Досега приютът се обитаваше в хотел Travelodge, които също е част от постройките на Amazon, само че в този момент ще се разгръща на доста по-голяма повърхност, отредена единствено за задачата.
 Снимка 452963

Очаква се приютът за бездомни да проработи през идната година, като прецизен месец към момента не се прецизира. Капацитетът ще е 275 места на нощ. В незабавни обстановки могат да се настанят в допълнение още 75 души, написа Business Insider.
 Снимка 452977

Amazon ще покрива наема, всички сметки и консумативи, нужни за приюта в идващите 10 години , а неправителствената организация ще би трябвало единствено да заплаща заплати на чиновниците в него. Част от парите още веднъж идват от дарения на Amazon, а друга са държавни средства.
 Снимка 452978

Очаква се от краткотраен заслон да се възползват към 400 фамилии годишно. Всяко от тях ще получи обособена стая, като баните, тоалетните и кухните са общи пространства . Изчислено е, че ще се подготвят повече от 600 хиляди ястия годишно.
 Снимка 452979

Настанените в приюта ще имат опция да вземат със себе си и домашните си любимци, или пък да си вземат вана, което си е същински разкош . Два от общо осемте етажа ще бъдат отделени за фамилии с тежкоболни деца - общо 30 стаи. Мястото ще разполага и с клиника и медицински личен състав. Ще предлага и правни съвещания про боно.
 Снимка 452980

Служителите и на софтуерната компания ще могат да бъдат доброволци и да се грижат за фамилиите без покрив, с който в този момент ще разделят еднакъв. Те също по този начин ще могат да предават знанията си на децата в особено обособена зала за образования.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР