Когато сме били заедно като народ, сме преодолявали превратностите на

...
Когато сме били заедно като народ, сме преодолявали превратностите на
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив: Когато сме били заедно като народ, сме преодолявали превратностите на историята

" Когато сме били дружно като народ, сме преодолявали превратностите на историята ". Това означи в словото си във връзка 137-амата годишнияна от Съединението кметът на Пловдив Здравко Димитров.  Градът под тепетата отбелязва и своя празник. 

Ето и цялостния текст на обръщението на кмета на Пловдив: 

" Уважаеми съграждани,

Днес, когато тържествено означаваме 137-ата годишнина от Съединението на България, ние, пловдивчани, си спомняме с горделивост датата 6 септември 1885 г. 

Непримиримостта и желанието за независимост на нашите предшественици ражда концепцията за опълчване на Берлинския контракт, който изкуствено разделя българския народ.

Съединението на Княжество България и Източна Румелия е паметна дата в най-новата ни история. То е и причина да си припомняме, че единствено когато сме били дружно като народ, сме преодолявали превратностите на историята.

Националното обединяване е мотив през днешния ден, от дистанцията на времето,  да търсим решения на политическите въпроси за бъдещето на страната ни.

Днес е празникът на нашия хилядолетен град. Нека се гордеем, че с общи сили съумяваме да съхраним историята му и да го вършим все по-добро място за нашите деца.

Честит празник, пловдивчани!

Честит празник, сънародници! "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР