Когато синът ми всеки момент трябваше да се роди, аз

...
Когато синът ми всеки момент трябваше да се роди, аз
Коментари Харесай

10 неща, които е добре да не казвате на детето си

Когато синът ми всеки миг трябваше да се роди, аз слагах ръка на пъпа на жена ми и му шепнех: „ Не пердах се, обрязването не боли доста “.

Изглежда не можах да го излъжа за последното и той просто отхвърли да се появи на бял свят. Наложи се на жена ми да ѝ създадат цезарово сечение. Затова в чест на моя несговорлив наследник събрах за вас нещата, които в никакъв случай не би трябвало да казвате на детето си.

С тези уводни думи стартира материал, отдаден на бащинството, и оповестен в мъжкото електронно издание The Good Men Project. Авторът Марк Спелън е съставил лист, извънредно потребен за всеки родител. Ето 10 неща, които е добре да не казвате на детето си.

1. „ Сега би трябвало да тръгваме. “

Децата са доста положителни в това да сметнат дали имат някаква персонална полза от нещо, тъй че мигновено схващат, че в тази фраза няма нищо за тях. Трябва да им размахате морков. Веднъж чух по какъв начин една доста опитна мама се опитваше да накара сина си да си тръгне от детската площадка като го попита: „ Какво ядат мечките? “, „ Ягоди! “, отговори той. И тогава тя го попита желае ли да отидат да му купят ягоди за вечеря. Те си потеглиха преди да съумея да им кажа даже „ Здрасти “.

2. Каквото и да е изречение с думите АйПад и АйФон

Даже в случай че просто казвате на жена си, че родителите ви още не знаят по какъв начин да употребяват тези чудеса на актуалната магия, даже самото споменаване на тези проклетии ще докара детето ви до нервност, до момента в който най-сетне не му купите и на него от тях или до момента в който не заседне за часове над обичаното си приложение/игра, в случай че към този момент има АйДжаджа.

3. „ Време е за вечеря, би трябвало да си измиеш ръцете. “

Не предизвиквайте непотребни митинги като съобщавате прекалено много информация. Направо го заведете до мивката и го измийте, в случай че е прекомерно малко, с цел да се оправя единствено.

 10 неща, които е добре да не казвате на детето си

4. „ Спри незабавно! “

Добре, това от време на време би трябвало да го казвате – само че не очаквайте децата да ви слушат. Как единствено би ни харесало, в случай че децата спираха да вършат нещо незабавно щом им кажем… За страдание невербалните способи са по-добри. Просто му вземате прилепа, с който обикаля бегом из стаята, преди да е счупил вазата, подарък от сестра ви. От това плачът няма да бъде по-малко, само че най-малко вредите от играта ще са незначителни.

5. Въпроси, на които се дава отговор с „ да “ или „ не “.

В взаимозависимост от възрастта на детето, то може да дава отговор единствено с „ да “ или „ не “ на съвсем всичко, до момента в който ви влуди дефинитивно. Моят е на две и споделя „ да “ на на практика всичко в последно време – в случай че не го попиташ дали му се ака в гърнето, на което дава отговор с бързо и изрично „ не! “.

6. „ Ако си изядеш граха, ще ти дам сладолед за десерт. “

Не е нужно да си изкарал курс по водене на договаряния в Харвард, с цел да знаеш, че с децата не можеш да се пазариш. Щом един път сте загатнали сладоледа, към този момент сте изгубили. Ако детето не ще да си изяде зеленчуците, пробвайте да добавите кечуп към тях, другояче при всички други случаи борбата е изгубена. Не усложнявайте казуса като оферирате нещо сладко.

7. „ Време е да си лягаш. “

Още една безсмислена фраза за децата, за които времето няма необикновен смисъл като разбиране. По-добре да кажете: „ Хайде да идем да почетем по какъв начин неприятния вълк ще изяде бабата на Червената шапчица “. Така освен ще приучите детето си да чете, само че и ще го подготвите леко за фамилните взаимоотношения във семейството като порасне.

8. „ Утре ще (еди какво си)… “

За децата всичко се случва тук и в този момент. Ако на следващия ден може да идете на детската площадка да си играете, то за какво да не може и в този момент? По-добре не споменавайте думата „ на следващия ден “, в случай че не желаете да си създадете проблеми през днешния ден.

9. „ Искаш ли да си вземеш Мечо с теб? “

Никога не излизайте от у дома с играчка в ръка. Ако детето си вземе Мечо или друга играчка и я покаже на другарчетата си на площадката или в детския център, всички ще изискат по малко от нея. Целият ви ден ще бъде унищожен от всичките викове и плачове, до момента в който те се борят да се докопат до плюшеното създание.

10. „ Това списание е на баща и му би трябвало.
Моля те, върни ми го назад! “

Детето ви е докопало Playboy и преглежда голите каки. Най-добре скрийте доказателствата за това какво се е случило, преди по-добрата ви половинка да е научила и да е споделила неща, които нито една брачна половинка не трябва да споделя на своя мъж. Но това към този момент е тематика за една друга статия…

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР