Когато силата на противника е сломявала нашия многоброен народ, силата

...
Когато силата на противника е сломявала нашия многоброен народ, силата
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Когато силата на противника е сломявала нашия многоброен народ, силата на духа го е възкресявала

Когато силата на съперника е сломявала нашия многочислен народ, силата на духа го е възкресявала. Това съобщи президентът Румен Радев в речта си по време на военния церемониал във връзка 140-тата годишнина от основаването на Българската войска и Деня на храбростта.

„ България е стожер на мира в нашия съкрушен с история район “, добави още той.

„ Точно век ни дели от края на Първата международна война, последва я Втората – още по-унищожителна. Доскоро светът вярваше, че ужасът от претърпяното ще предотврати нови кръвопролития, само че те са факт по улиците на Стария континент. Свят, в който персоналният нарцисизъм се постанова като светоглед, националите егоизми се завръщат, а това ще рече нови опасности и конфликти. В този свят армията възстановява ролята си на активен поръчител на сигурността и благоденствието. България е стожер на мира в нашия съкрушен с история район. На съседите си гледаме като на другари и през днешния ден на жълтите павета ще приветстваме марша на нашите братя македонци “, сподели още президентът и посочи, че българите би трябвало да осъзнаем, че независимост и суверенитет не се подсигуряват с думи и заявления, а се обезпечават с задоволително мощ и героизъм, че нехайното отношение към армията подкопава държавността.

„ В предишното героизмът на българския боец постоянно е плащал цената на политическата изгода и непредвидливост. Затова наложително би трябвало да помислим за хората, които са призвани да бранят България. Но 6 май не е единствено празник на Българската войска, той е ден на храбростта. България е била мощна, когато е живяла под знака на доблестта и добродетелите. Днес моралната рецесия е реалност, през днешния ден би трябвало да преоткриваме всекидневната смелост на достойния човек – храбростта да изричаме истината, да браним демокрацията, храбростта на достойния жител, който се бори с беззаконието и произвола. Затова признателност към храбрите, тъй като свободата на всяко общество – нашата обща независимост, се крепи на върха на тяхното копие. Да живее България! “, съобщи президентът на България.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР