Когато силата на противника е сломявала нашия малоброен народ, силата

...
Когато силата на противника е сломявала нашия малоброен народ, силата
Коментари Харесай

Румен Радев: Силата на духа е възкресявала българина и след векове робство

Когато силата на съперника е сломявала нашия малочислен народ, силата на духа го е възкресявала даже след епохи на иго. Това сподели президентът и висш главнокомандващ Румен Радевв на словото си по случай 6 май.

 Радев в Македония: Само от нас зависи каква ще е бъдещата ни история
Радев в Македония: Само от нас зависи каква ще е бъдещата ни история

Общата история сред България и Македония ще надделее над несъгласията

" Затова Св. Георги, войник и християнски светец, е знак на непобедимата ни воля и очакване . Точно век ни дели от края на Първата международна война, последва я Втората, още по-унищожителна. Доскоро светът вярваше, че ужасът от претърпяното ще предотврати нови кръвопролития, само че те са факт по периферията на Европа и даже по улиците на остарелия континент в свят, в който персоналният нарцисизъм се постанова като светоглед,националните егоизми закономерно се възстановяват, а това ще рече нови опасности, конфликти и спорове ", сподели Радев.

 С вертолет Ми-17 стартира парадът за Българската войска
С вертолет Ми-17 стартира парадът за Българската войска

На водосвета на бойните флагове участва и президентът Румен Радев

По думите му армията възстановява ролята си на поръчител на сигурността и благоденствието . България е стожер на мира в нашия съкрушен с история район . На съседите си гледаме като на другари и през днешния ден на жълтите павета ще приветстваме марша на нашите братя македонци . Българите би трябвало да осъзнаем, че свободата и суверенитетът не се подсигуряват с думи и заявления, а се обезпечават с задоволително мощ и героизъм, че нехайното отношение към армията подкопава държавността , съобщи президентът.

На кръстопътя на географията България е оживяла 13 века, сподели президентът точно на празника на Българската войска.

В предишното героизмът на българския боец постоянно е плащал цената на политическата изгода и непредвидливост , съобщи президентът.

 Армията е
Армията е " на колене ", само че по този начин са и останалите сфери, заключи народен представител от Българска социалистическа партия

В България, даже и да работиш, ти си оставаш безпаричен, изясни Георги Гьоков

Той прикани да се намерения незабавно за хората и техниката, които са призвани да бранят България. България е била мощна, когато е живяла под знака на доблестта и добродетелите , сподели Радев в Деня на храбростта.

" Днес моралната рецесия е реалност, само че храбростта не се демонстрира единствено на бойното поле . Днес би трябвало да преоткриваме всекидневната смелост на достойния човек, храбростта да изричаме истината, да браним демокрацията , да въставаме против несправедливостта, храбростта на достойния жител, който се бори с беззаконието и произвола. Затова - признателност към храбрите! Свободата на всяко общество, нашата обща независимост, се крепи на върха на тяхното копие. Честит празник на хората с пагони! Да живее България ", съобщи президентът Румен Радев в речта си пред участниците на военния церемониал.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР