Когато силата на противника е сломявала нашия малоброен народ, силата

...
Когато силата на противника е сломявала нашия малоброен народ, силата
Коментари Харесай

Румен Радев: Силата на духа е възкресявала българина и след векове робство

Когато силата на съперника е сломявала нашия малочислен народ, силата на духа го е възкресявала даже след епохи на иго. Това сподели в словото си президентът и висш главнокомандващ Румен Радев, представен от bTV.

" Затова Св. Георги, войник и християнски светец, е знак на непобедимата ни воля и очакване. Точно век ни дели от края на Първата международна война, последва я Втората, още по-унищожителна. Доскоро светът вярваше, че ужасът от претърпяното ще предотврати нови кръвопролития, само че те са факт по периферията на Европа и даже по улиците на остарелия континент в свят, в който персоналният нарцисизъм се постанова като светоглед,националните егоизми закономерно се възстановяват, а това ще рече нови опасности, конфликти и спорове ", сподели Радев.

По думите му армията възстановява ролята си на поръчител на сигурността и благоденствието. България е стожер на мира в нашия съкрушен с история район. На съседите си гледаме като на другари и през днешния ден на жълтите павета ще приветстваме марша на нашите братя македонци. Българите би трябвало да осъзнаем, че свободата и суверенитетът не се подсигуряват с думи и заявления, а се обезпечават с задоволително мощ и героизъм, че нехайното отношение към армията подкопава държавността, съобщи президентът.

На кръстопътя на географията България е оживяла 13 века, сподели президентът точно на празника на Българската войска.

В предишното героизмът на българския боец постоянно е плащал цената на политическата изгода и непредвидливост, съобщи президентът.

Той прикани да се намерения незабавно за хората и техниката, които са призвани да бранят България. България е била мощна, когато е живяла под знака на доблестта и добродетелите, сподели Радев в Деня на храбростта.

" Днес моралната рецесия е реалност, само че храбростта не се демонстрира единствено на бойното поле. Днес би трябвало да преоткриваме всекидневната смелост на достойния човек, храбростта да изричаме истината, да браним демокрацията, да въставаме против несправедливостта, храбростта на достойния жител, който се бори с беззаконието и произвола. Затова - признателност към храбрите! Свободата на всяко общество, нашата обща независимост, се крепи на върха на тяхното копие. Честит празник на хората с пагони! Да живее България ", съобщи президентът Румен Радев в речта си пред участниците на военния церемониал.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР