Когато си спомните музикалните касети, със сигурност у вас се

...
Когато си спомните музикалните касети, със сигурност у вас се
Коментари Харесай

Магнитни касети с капацитет от 9TB? Носталгия или реална конкуренция на SSD дисковете?

Когато си спомните музикалните касети, сигурно у вас се връщат топли, размити мемоари, изключително в случай че сте родени при започване на 80-те години. Но магнитните ленти и касети от дълго време са сменени от лъскави силициеви чипове, а от ден на ден през днешния ден и от облачните технологии и съвсем никой, който желае да съхранява някаква данни през днешния ден, не се замисля за тях като алтернатива.

Но някои технологии не умират дълго и наподобява магнитните касети са един образец за това. Компанията Quantum предлага на потребителите евтини LTO-7 касети с потенциал до 9TB памет, които се равняват почти на 22.5 TB компресирани, откакто бъдат преформатирани в M8. Така да вземем за пример касетата Quantum LTO-7 коства едвам 57,77 щатски $.

С некомпресиран потенциал от 9TB, касетата предлага изключителната оферта от 6,42 $ за 1TB (терабайт) или към 12 пъти по-малко от най-евтиния SSD на пазара и съвсем четири пъти по-малко от най-евтиния хард диск с най-високо съответствие сред цена и потенциал все още на пазара – 12TB Seagate Exos X14.
Капацитет
С други думи, в случай че държите на ОГРОМНИЯ потенциал, наподобява даже в ден сегашен нищо не може да бие положителната остаряла магнитна лента – въпреки и да се наложи към уравнението да прибавите и цената на особено устройство за боравене с касети въз основата на магнитните ленти.

Има и още нещо забавно, което касетата предлага, за разлика от всеки различен притежател за предпазване на данни през днешния ден – става въпрос за транспарантната компресия в придвижване, която може да доближи до съответствие 2,5:1, макар че работи най-добре към текстови файлове, а не към мултимедийни, защото те към този момент са мощно компресирани.

Що се отнася до скоростите на трансфер, те доближават до оптимално 300Mbps по данни на производителя или другояче казано потресаващите 1,08TB / час, което е много бързо, само че въпреки всичко поо-бавно от PNY Pro Elite, който доближава скоростта от 375 Mbps.

Въпреки че магнитните касети и ленти разсънват ретро чувство, за някои от вас евентуално ще бъде изненада да чуят, че през днешния ден към момента те са най-предпочитаните и употребявани средства за архивиране, частично с помощта на 30-годишната архивна дълготрайност на живота и доживотната гаранция на съвсем всички касети, които се продават на пазара на дребно през днешния ден.

Важно е да имате поради, че горе упоменатата цена за касетата, не включва и цената на LTO устройство, което може да коства в действителност доста (в някои случаи до към 2600 долара) единствено за устройството. Така че наподобява въпреки всичко осъвременените касети не са чак толкоз идеални, колкото наподобява на пръв взор – от тях би имало смисъл единствено в случай че планирате да се снабдите с потенциал повече от 100TB. Но все пак е забавно да забележим, че магнитните касети не са изцяло изчезнала технология.

Quantum може да бъде закупена отсам.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР