Когато си мислим за средата на януари, в съзнанието ни

...
Когато си мислим за средата на януари, в съзнанието ни
Коментари Харесай

Пролет през януари! Неочаквано високи температури ни очакват до края на седмицата

Когато си мислим за средата на януари, в съзнанието ни изникват идилични зимни картини - вършим снежни индивиди с децата, гледаме по какъв начин през прозореца вали бухнал сняг, до момента в който пием чай, въобще целият свят е потопен под блестяща бяла завивка, която като че ли измива всичко сиво и грозно. Съжаляваме, само че ще би трябвало да почакате още малко, за да се насладите на зимната приказка, тъй като тази седмица ни очакват пролетни температури.

До края на януари ще се сменят няколко сезона. В околните дни ще станем очевидци на извънредно стопляне за сезона, а по-късно леден арктически въздух ще върне чувството за зима, научаваме от прогнозата на. 

Посрещаме 16 януари с намалена видимост в котловините и низините на разсъмване. Слънцето ще се покаже, само че в хода на деня облачността от запад на изток ще се усили. Дневните температури ще са сред 5 и 10-11 градуса, в планините от минус 1 до плюс 3.

До петък ще е прохладно. Поривите ще са южни и топли, само че изключително мощни в планините и най-много по северните скатове. Дневните температури ще се покачват и от сряда до петък в някои региони ще доближат стойности към и над 15, даже 20 градуса.

Към петък вечерта и през почивните дни се чакат по-силни превалявания, които ще преминат над повече региони на страната. Ще вали интензивно дъжд в равнините и сняг по планините на Югозападна България.

 егвг Nova.bg

През почивните дни (след 20 януари) ще стартира да прониква леден въздух и с понижението на температурите ще има условия за превалявания от сняг. Ако плануваната атмосферна циркулация се резервира, интервалът от 21 до 25-26 януари ще е с по-студено време, динамична облачност и валежи от сняг.

В самия завършек на месеца се чака над Източна Европа да се откри антициклон. В дните към провеждането на Международния фестивал на сурвакарските обичаи „ Сурва " в Перник ще остане студено с температури към обичайните за зимата, мъгли заран, само че без превалявания и с повече слънце.
 Какво ще се случи на всяка зодия тази зима  Какво ще се случи на всяка зодия тази зима  Какво ще се случи на всяка зодия тази зима  Какво ще се случи на всяка зодия тази зима
 

 

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР