Когато си говорим за футбол, често на преден план поставяме

...
Когато си говорим за футбол, често на преден план поставяме
Коментари Харесай

Сеск Фабрегас – спасителят със счупения крак

Когато си приказваме за футбол, постоянно на напред във времето слагаме невероятните голове, зрелищните обрати и (не)отсъдените дузпи. Безспорно в ден сегашен на небосклона греят ярки звезди.

Голмайсторите несъмнено обират овациите, само че попаденията в един миг се трансформират единствено в численост, която би донесла нещо “Златно” – било то обувка, топка и така нататък Едно е несъмнено обаче, броя на головете сигурно няма да донесе на изпълнителя “златни” крайници.

В огромна част от случаите точно атакуващите футболисти отнасят съществени ритници, в следствие, на което се контузват тежко, а някои даже до живот.

Въпреки това множеството намират сили да се изправят и да продължат напред. Някои от тях се принуждават да употребяват лекарства, които притъпяват болката. Например, предходната година футболистът на Реал Мадрид Гарет Бейл призна, че е играл на обезбполяващи инжекции по време на целия сезон.

Преди 16 дни се навършиха тъкмо 8 години от един мач, който самичък по себе си бе зрелищен за футбола и почитателите по целия свят. На 31 март 2010 година един футболист, който носи голям заряд и пленяваща история зад тила си, стори нещо немислимо. Дали поради адреналина, дали поради отдадеността си към играта и тима, той завоюва към сърца на своя страна.

Сеск Фабрегас – спасителят със златния строшен крайник. В дуела от четвърфиналите на Шампионската лига сред Арсенал и Барселона атакуващият халф се трансформира в воин и жертва по едно и също време.

Златан Ибрахимович, който по това време носеше каталунската фланелка, смълча почитателите по трибуните с два изумителни гола във вратата на Мануел Алмуния.

Дo 69-ата минута на срещата всичко, сякаш наподобява изгубено за “топчиите” и то още преди реванша на “Камп Ноу”. Точно в тези секунди обаче Тио Уолкот намира междина и мушва топката във вратата на Виктор Валдес за 2:1.

Капитанът на “артилеристите” Сеск Фабгрегас обаче обра овациите, след откакто в самия завършек на срещата се разписа от дузпа за 2:2.

Само той си знае какъв брой му е коствало осъществяването на тази дузпа, имайки поради, че в действителност я е вкарал със счупения си десен крайник.

Фабре бе фаулиран от именитият бранител на “блаугранас” Карлес Пуйол, в резултат на което му бе дадена опция да извърши 11-метровия свободен удар. При нарушаването Фабрегас е с тил, Пуйол връхлита зад него, с цел да отклони центрирана топка, кацаща право на крайници на противника му. Фабре замахва мощно, само че кракът му остава приклещен сред тези на Пуйол. Неприятна панорама...

Може би в реалност адреналинът е бил извънредно висок, а и болката не е била на напред във времето, само че секунди след неистовата наслада, Фабрегас е покосен от болки в десния крайник.

В последна сметка след обстойните медицински прегледи, които са му направени, се оказва, че капитанът на “топчиите” е с фрактура на фибулата. Той пропуща реванша с юношеския му клуб, който Арсенал губи с 1:4.

Чудото на Фабре обаче не трябва да бъде забравяно, тъй като е една дребна победа на духа, която топли сърцето на едно човешко, футболно схващане.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР