Когато си ангажиран в обществения живот имаш една цел -

...
Когато си ангажиран в обществения живот имаш една цел -
Коментари Харесай

Стефан Софиянски: Трябва да се потърси сериозен министър-председател, например от академичните среди

Когато си зает в публичния живот имаш една цел - българинът да живее през днешния ден по-добре от през вчерашния ден, на следващия ден да живее по-добре от през днешния ден. Това съобщи бившят длъжностен министър председател Стефан Софиянски  Стефан Софиянски Стефан е наследник на Антон Ангелов Софиянски и Елена Бояджиева Софиянска, има сестра в ефира на Българска национална телевизия. 

По думите му сега политическите сметки надвиват. И добави, че политиците би трябвало да гледат на ръководството като на работа. 

Обществото ни не е добре органзиирано и търси опция. На това се дължи пръсването на гласовете. Тази бездейност акцентира неудовлетворението на гласоподавателите. Търси се нрепкъснато някаква опция. Ние работим, с цел да живее българинът по-добре, сподели още той

Той разяснява и предстощата лидерска среща сред - и ПП-ДБ. " Христо Иванов  Христо Иванов Роден е на 13 септември 1974 година в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския беше шест месеца министър на правораздаването в кабинет на Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 година Какво се е трансформирало? Тогава бяха ли срещу корупцията или не? Генерал Атанасов в границите на Реформаторския блок изкара съвсем цялостен мандат в кабинет на Борисов. Щом тогава си го приел, в този момент можеш да направиш компромис ", означи Софиянски. 

Според него би трябвало да се потърси сериозен министър-председател. " Името му да е познато. Например от университетските среди. Той да направи екип, стегнат Министерски съвет. Когато се одобри този кабинет, този екип ще бъде задоволителен виновен. Трябва една екипност ", акцентира Софиянски. 

Усещането ми е, че политиците не знаят какво да вършат. Не желаят изброи, само че не желаят и да вършат взаимни отстъпки.Ти си там да работиш, не да политиканстваш. Защо не го вършат не мога да схвана? Затова дадох образеца, тези хора са работили към този момент дружно, добави още някогашният длъжностен министър председател. 

Конституцията ни е остаряла. Аз съм подготвен и бих дал нова Конституция с нов текс. Трябва да се фиксира Министерски съвет - конституционно избрани, аз съм ги поставил 12. Имаш 12 министрерства, тези министри би трябвало да се гласоподават поименно. Въпросът е, че този човек излиза с биографията си, не с партията си. Съдебната система би трябвало да стане изцяло самостоятелна. Териториалното систематизиране на България би трябвало наложително да се промени. 

Софиянски посочи, че не е срещу кабинет на малцинството. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР