Когато шумът е в синхрон с пулса, той със сигурност

...
Когато шумът е в синхрон с пулса, той със сигурност
Коментари Харесай

Бучене в ушите - какво го причинява?

Когато шумът е в синхрон с пулса, той сигурно се дължи на нараснало кръвно налягане
Шумът се характеризира и с друга периодичност - висок, невисок. Оплакването може да визира единствено едното или и двете уши. Понякога шумът е непрекъснат, различен път се появява от време на време (например единствено в тиха среда).

Шумът в ушите е признак, който съпътства разнообразни болести. Неговата активност се дефинира в четири степени, като първата е слаб и променлив, а последната - доста мощен.

Най-често ушите бучат при съдови промени в мозъка - при промяна на стойностите на артериалното кръвно налягане, при друг кръвоток поради шипове в шията. Когато шумът е в синхрон с пулса, той сигурно се дължи на нараснало кръвно налягане. Състоянието може да се съпровожда от зашеметяване и нарушено равновесие, от време на време от гадене и повръщане. В някои случаи следствието от хипертонична рецесия е остра загуба на слух.

Друга причина за звук в ушите и отчасти понижение на слуха е увреждане на невроепителните кафези във вътрешното ухо. Те се засягат при болест на Мениер, отосклероза, слухов неврит, инфектиране на междинното и вътрешното ухо, вирусни затруднения. Клетките не могат да се възстановят. Дори шумът да изчезне или отслабне, загубата на слуха не може да се излекува.

Една от най-баналните аргументи за този признак е натрупването на ушна тиня. При някои общи възпалителни болести на организма - да вземем за пример грип, също е допустимо да се появи звук в ухото. Има случаи, в които не могат да се открият аргументите и тогава се приема, че шумът се дължи на нараснала сензитивност на вегетативната нервна система.

Изборът на лекуване значително е налучкване на лекарства. Обикновено се ползват медикаменти за нормализиране на кръвното налягане и за регулация на кръвотока към мозъчните структури.

При звук в ушите (особено в случай че е съпроводен от световъртеж) човек неотложно би трябвало да посети оториноларинголог или невролог. Ако не се вземат ограничения още в първите дни, настъпват необратими ув-реждания на слуха. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР