Когато SEAT представи фейслифта на Leon, моделът Cupra получи допълнителни

...
Когато SEAT представи фейслифта на Leon, моделът Cupra получи допълнителни
Коментари Харесай

SEAT Leon Cupra R изравни Golf R с 310 к.с.

Когато SEAT показа фейслифта на Leon, моделът Cupra получи спомагателни 10 к.с., закръгляйки общата си мощ на 300 к.с. Това обаче бе с 10 к.с. по-малко от фейслифтирания VW Golf R. Сега тази несправедливост е поправена и версията R на Cupra към този момент се изравни с „ горещия” от Волфсбург.

Разликата сред двата горещи хечбека се крие във обстоятелството, че Golf R e общоприет сериен модел, до момента в който Leon Cupra R е лимитирана серия, лимитирана со единствено 799 бройки. Имайте поради, че версията на Cupra R с 6-степенна механична скоростна кутия впряга въпросните 300 к.с., до момента в който версията с DSG трансмисия предлага „ само” 300.

Не се заблуждавайте, обозначението R след Cupra не значи, че Leon ще е със задвижване на четирите колела, какъвто е казусът при Golf R, защото върхът на сладоледа в гамата на Leon ще е единствено с предно. Ако пък си държите на 4х4 задвижването (и огромен багажник), то Leon Cupra ST AWD с 300 к.с. би трябвало да ви свърши работа.

За да разграничи тази лимитирана серия на Leon Cupra, SEAT е създал карбонови челен и заден спойлери, въздухоотворите начело са пораснали, а капаците на страничните огледала са с меден нюанс. Същият цвят е употребен за логото на компанията, вложките в страничните въздухоотвори в предната ризница и джантите.

Стандартно моделът идва в цветовете Midnight Black и Pyrenees Grey, а против в допълнение възнаграждение може да се избере цвят Matte Grey. Всички 799 бройки ще предложат актуализация на хардуера, нова изпускателна система, модифицирани спирачки Brembo и пренастроена версия на системата Dynamic Chassis Control.

Най-мощният сериен модел на марката ще бъде показан на Автомобилен салон Франкфурт, чийто първи пресден за публицистите е 12 септември. На щанда на марката във Франкфурт ще бъде показан и изцяло новият субкомпактен кросоувър Arona, както и Ibiza с 1.0 TGI мотор на природен газ. На конференцията ще бъдат оповестени и финалистите в състезанието за избор на име на новия средноразмерен SUV на марката, който би трябвало да бъде стартиран през 2018 година.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Четете още:

Smart ще покаже кола без волан и педали

„ Роуг 1: История от Междуконтинентални войни” на борда на X-Trail (тест драйв)

Brabus S65 е най-бързият и най-мощен 4-местен кабриолет в света
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР