Когато се влюбваме, често си мислим за чудесата, които любовта

...
Когато се влюбваме, често си мислим за чудесата, които любовта
Коментари Харесай

7 невероятни начина, по които любовта трансформира мозъка ви, според науката

Когато се влюбваме, постоянно си мислим за чудесата, които любовта прави на сърцето и душата ни. Но има и различен орган, който е мощно обиден от вашите любовни взаимоотношения: мозъкът ви.
И това надалеч надвишава чувството за страсти от радостни любовни песни и изпълнени със сърца емоджи текстове. Когато се влюбвате до уши в някого, някои елементи от мозъка ви се задействат, а други се изключват. Всичко е обвързвано с науката за любовта.
Точно по този начин - любовта, както сантиментална, по този начин и родителска, в действителност трансформира метода, по който мислите.
Ето по какъв начин мозъкът ви се оправя с вашата романтика, съгласно науката за любовта:
1. Чувствате се подвластни.
Чували ли сте в миналото, че любовта е опиат? Е, може да има истина в това. Мозъкът ви съхранява тези мощно буйни усеща, употребявайки същата система, която се задейства, когато човек е привързан към опиати, от еуфорията, която изпитвате до желанието си за още. Разбира се, това може да е доста по-здравословна взаимозависимост, само че дано се надигнем пред обстоятелствата, нали? Вие сте наркоман. 
2. Започвате да мислите за двама.
Вече не е единствено „ аз, аз, аз “. Сега има двама, за които да помислите - и мозъкът ви автоматизирано ще одобри измененията.
От раждането сме свързани с нашите майки и за изненада на учените връзката се трансформира и трансформира с всяка връзка, която имаме. Връзката, която споделяте с колегата или децата си, е доста по-дълбока, в сравнение с наподобява извън.
 Как да поддържаме връзката си с пет лесни стъпки Как да поддържаме връзката си с пет лесни стъпки
Подобно на доста хора, вие желаете да поддържате връзката си щастлива, само че в действителност не сте сигурни какво да вършиме. Да научите по какъв начин да по...
Скорошно изследване свързва потреблението на местоимения от първо лице в само число (аз, аз и аз) с по-високи равнища на меланхолия, в сравнение с тези, които споделят „ ние “ и „ нас “. Още доказателство, че здравословните връзки са скъпи. 
3. Обичате по-дълго (и ставате по-мъдри).
Влюбването е толкоз потребно за сърцето ви, колкото и за психическото ви здраве. Влюбените регистрират по-високи равнища на допамин, който е обвързван на драго сърце, предпочитание и еуфория. Проучванията оповестяват, че хората в позитивни, здравословни връзки живеят по-дълго, са по-щастливи, по-мъдри и имат по-добро психологично здраве. 
4. Подкрепяте повече.
Едно от най-големите преимущества на влюбването - и оставането - в любовта е, че ще научите какво в действителност е да бъдеш подкрепян (и да подкрепяш) различен човек. Изграждането на доверие в една връзка е от решаващо значение. И мозъкът ви ви оказва помощ с това.
 Ако вършиме тези 9 неща, ще имате щастлива връзка Ако вършиме тези 9 неща, ще имате щастлива връзка
Как да изградим постоянна връзка? Това е въпросът, чийто отговор някои хора по този начин и не съумяват да намерят през целия си живот. Известния...
Чрез ядрено-магнитен резонанс откривателите са открили, че когато се влюбим, фронталната кора - зоната на мозъка, която дава отговор за преценката - се изключва. Така че, когато сме влюбени, е по-малко евентуално да бъдем сериозни или скептични към индивида, за който се интересуваме. 
5. Освобождавате напрежението.
Някои от нас може да объркат тези пеперуди към първата ви целувка - само че няма метод мозъкът ви да не помни по какъв начин е почувствал първо да бъде допрян от някой, в който сте влюбен.
Ето изцяло лудата част: в здравословни връзки е задоволително да държите ръката на колегата си, с цел да не се стресирате, да понижите кръвното си налягане, да облекчите физическата си болежка и да подобрите здравето си. Здравословната, насърчителна връзка в действителност трансформира мозъчната ви функционалност. 
6. Направо греете!
 Какво се случва с тялото ви, когато се влюбите Какво се случва с тялото ви, когато се влюбите
Когато се влюбят, хората могат да преобърнат живота си с главата надолу - от държанието до най-важните си цели. Ето какво се слу...
Чудите се какъв е ключът към дълголетието във връзката? Учените го откриха. В изследване, което прави оценка двойки, които се дефинират като „ бясно влюбени “, учените откриват, че центровете за заплащане на мозъка им светват, откакто просто са разгледали фотография на брачна половинка си. 
7. Чувствате се в сигурност.
Подобно на първите връзки, които бебетата вършат с майките си, във връзката ви ще се появи възприятието за сигурност. С напредването на възрастта и смяната тялото ви в действителност си спомня мозъчните цикли и стадии, през които сте минали през младостта си, тъй че когато се почувствате още веднъж свързани с вашето бебе, тези усеща на сигурност и доволство ще се върнат още веднъж.
Изследванията също по този начин демонстрират, че когато изпитваме обич към някого, това изключва частта от мозъка ни, която управлява страха и отрицателните страсти.
Всичко това обаче няма значение,когато пулсът се учести от докосването или погледа на обичания човек. Все отново търсете салдото във влюбването и в своята връзка. Защото тъкмо,  както един привързан, по този начин и вие доста елементарно може да изгубите себе си в своя „ опиат “. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР