Когато се тръгва на дълъг път, водачът задължително да се

...
Когато се тръгва на дълъг път, водачът задължително да се
Коментари Харесай

Важни съвети за всички шофьори и пешеходци!


" Когато се потегля на дълъг път, лидерът наложително да се осведоми за метеорологичната конюнктура. Много е значимо в автомобила да имаме и вериги, които при нужда би трябвало да се сложат. Най-важно е да бъдем съсредоточени в автомобила - лидерът не би трябвало да употребява никакви други системи и средства, нито да изпраща текстови известия /SMS/, тъй като би трябвало да е съсредоточен и да съблюдава нужната отдалеченост. Дори пасажерите в автомобила би трябвало да могат да доставят нужния комфорт и да не разсейват лидера - в нашите разбори излиза като факт, че разсейването става огромен проблем за пътните произшествия в страната " - сподели Рапчев.

Инспекторът напомни, че през зимата няма добра видимост, по тази причина всички уязвими участници в придвижването, в това число пешеходците и велосипедистите, би трябвало да са извънредно деликатни. По опция да поставят някакви светлоотразителни детайли по облеклата си,  тъй като са невидими за останалите участници и водачи на моторни транспортни средства, предлага той.

Пешеходците не би трябвало да се разсейват, а би трябвало да са съсредоточени, когато подхващат секване на пътното платно. Възрастните и родителите би трябвало да дават персонален образец за своите деца, с цел да ги обучим още от дребни, че разпоредбите за придвижване са доста значими. 

За един месец в три произшествия при преден удар са починали 14 индивида.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР