Когато се търсят причините за деликатния и много личен проблем

...
Когато се търсят причините за деликатния и много личен проблем
Коментари Харесай

Бащата също има вина за спонтанните аборти

Когато се търсят аргументите за деликатния и доста персонален проблем със спонтанните аборти, всекидневно проучванията се концентрират върху дамата и нейното тяло.

Но, в реалност, 60% от спонтанните аборти се дължат на генетичен проблем , който води до ненадейно преустановяване на бременността. Този факт допуска, че сперматозоидите също имат значима роля в процеса.

В ново проучване, отдадено на тематиката за смисъла на качеството на сперматозоидите, взимат присъединяване 50 мъже, чиито партньорки са претърпели три или повече поредни спонтанни аборта, както и 60 мъже, чиито партньорки не са преживявали нито един.

 Снимка 398999

Оказало се, че в ДНК на сперматозоидите на мъжете от първата група има два пъти повече повреди . Тези резултати са в поддръжка на други изследвания, които демонстрират, че сперматозоидите имат значима роля за протичането на бременността и даже формираните на плацентата, която доставя О2 и хранителни субстанции на разрастващото се бебе.

Учените допускат, че повредите в ДНК на сперматозоидите може да се дължат на така наречен реактивни кислородни типове, които се намират обикновено в известно количество в семенната течност, а функционалността им е да защищават мъжките полови кафези от нездравословни бактерии. Но когато концентрацията им по някаква причина е нараснала, това поврежда и самите сперматозоиди.

 Снимка 399000

Тези субстанции се откриват в по-голямо количество точно в семенната течност на мъжете, чиито партньорки преживявали спонтанни аборти.

 Факти за бременността, които евентуално не знаем
Факти за бременността, които евентуално не знаем

Какво в действителност се случва в тялото на дамата

Установено е, че измежду рисковите фактори са наднорменото тегло на мъжа и по-голямата му възраст. Предстои резултатите да бъдат в допълнение тествани в по-мащабни изследвания.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР