Когато се сетим за лятото, една от първите асоциации, които

...
Когато се сетим за лятото, една от първите асоциации, които
Коментари Харесай

Какви проблеми може да създаде прекаленото хапване на сладолед

Когато се сетим за лятото, една от първите асоциации, които излизат в съзнанието ни, е сладоледът. Онзи апетитен, топящ се в устата десерт, присъщ за горещи дни, който носи прохлада. Има голямо многообразие от усети, което ви кара да опитате всички. Онова, което може би не знаете обаче, е, че не би трябвало да се прекалява със сладоледа. Той е калоричен, съдържа мазнини и захари, които не са потребни за тялото. Ето за какво, в случай че си хапвате сладолед всеки ден, ще напълнеете и ще предизвикате други проблеми в тялото. Какво още може да се случи, в случай че прекалите със сладоледа?

По-добро въодушевление – нещо хубаво, което може да провокира сладоледът е възстановяване на настроението ви, защото съдържа захари, които отключват хормона на щастието серотонин. Ако хапвате сладолед всеки ден, има огромна възможност да се чувствате по-добре и по-щастливи.

Повече калций – поради това, че сладоледът е формиран от млечни артикули, може да получите повече калций от него, който е значим за костите, зъбите, сърцето и кръвта. Калцият е значим за понижаване риска от тумори, контролиране на кръвното налягане и понижаване равнищата на неприятния холестерол. Въпреки това обаче калцият не би трябвало да се приема в доста високи стойности, тъй като това може да има негативно влияние. Ето за какво би трябвало да консумирате храните, които го съдържат, като сладоледа, умерено.

Кариес по зъбите – поради наличието на захар ежедневната консумация на сладолед би могла да докара до образуването на кариеси по зъбите. Той може да направи емайла по-чувствителен и зъбите податливи на бактерии и кариеси.

По-висок холестерол – сладоледът има в състава си наситени мазнини, които спомага за повишение равнищата на холестерола. Това не е по никакъв начин добре, по тази причина е целесъобразно да не прекалявате с десерта.

Запек – помислете какъв брой постоянно ядете сладолед, в случай че имате запек, тъй като казусът може да се дължи и на него. Според изследване, захарите, съдържащи се в студения десерт, водят до сходни проблеми. Стомашни проблеми могат да се получат и поради подсладителите и наситените мазнини.

Дразнене на червата – в случай че имате проблем с червата по принцип или изпитвате нетърпимост към лактоза, сладоледът няма да ви се отрази по никакъв начин добре. Консумацията му може да докара до тежест в стомаха, отичане, запек, болежка в корема, диария, газове. Внимавайте с него.

Проблем с плодовитостта – проучване демонстрира, че дамите, които ядат сладолед всеки ден, имат по-малък късмет за зачеване. Това се получава поради натрупването на мазнини, които се съдържат в сладоледа. Ето за какво е добре да намалите потреблението на сладолед.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР