Kогато се сблъскате с провала и отхвърлянето, по пътя към

...
Kогато се сблъскате с провала и отхвърлянето, по пътя към
Коментари Харесай

Не го приемайте лично!

Kогато се сблъскате с неуспеха и отхвърлянето, по пътя към триумфа, главното предписание е да не го приемате персонално, а да се концентрирате и да продължите напред.

Но какво може да се каже за случаите, когато реакциите, които получавате са положителни? Също толкоз значимо е да не приемате позитивното отношение персонално, изключително на работното място. 

Жените и мъжете получават позитивно отношение по друг метод, било то под формата на сексапил, добрина или похвали.

С времето дамите схващат, че от време на време позитивното внимание, което получават, идва с куп упования и условия и с години се учат по какъв начин да изградят щит против нежеланото внимание. Въпреки, че мъжете схващат тази идея,  те постоянно не осъзнават нейната значителност, до момента в който не я почувстват от първа ръка.

Когато мъжете реализиран търсеният триумф и се повдигнат до мечтаната позиция, обстановката се трансформира и вниманието се концентрира върху тях, а хората стартират да ги търсят за утвърждение и съвет, за основаване на връзки.

Не го приемайте персонално!

Ако започнете да приемате нещата персонално, може да получите едно нереално и лъжливо възприятие за значителност и може да не забележите какво в действителност се крие зад позитивно внимание, което хората ви отделят.

Това може да докара до неприятни решения и даже до обвинения( от рода на каузи за полов тормоз), които да унищожат дългата, упорита работа, която сте вложили, с цел да стигнете до мечтаната позиция.

Преди да вземете значими решения, постоянно си припомняйте главното предписание: Не приемайте нещата персонално! Най-простият начин  да не се влияете от позитивното внимание е да останете съсредоточени над вашата работата и отговорностите, които имате. Колкото сте по-млади, толкоз по-голям е рискът да попаднете в клопката на високото самочувствие и горделивост.

Първата вълна от позитивни мнения може да ви заслепи. Не позволявайте това да се трансформира в спънка. Те не се пробват да очароват самия вас, а индивида на високата позиция, индивида, който е съумял.

Реален житейски образец

Преди няколко години, един мой другар преди малко бе станал основен действен шеф на компания производител. При приемане на покачването, младшият отговорник по продажбите стартира да прави опити за доближаване с него. 

От новата си позиция, той си спомни какво е възприятието да бъдеш гладен за триумфи, да мечтаеш за професионален напредък и развиване. Той стартира да оказва помощ на амбициозния млад чиновник и с времето те основават другарски връзки. Но! Въпреки че връзките им внасят несъмнено възприятие за доверие, младшият отговорник по продажбите не се оправя добре с работата си. Той стартира да упреква другите за слабото си показване и даже да сочи с пръст шефа, който първи му подава ръка.

Компанията го освободила и му предложила компенсации. Младежът обаче ги заплашил, че на идващия ден ще пристигна в офиса с оръжие в ръка.  Освен това той завел дело за нелегално преустановяване на контракта, въз основата на персоналните му връзки с основния действен шеф.

Познавайте отговорностите си

Урокът от тази преживелица е, че шефът е приел добротата на неговия чиновник персонално, виждайки себе си в негово лице. Това го заслепило за неговите действителни благоприятни условия и стремежи.

Важно е постоянно да сте наясно с отговорностите си, без значение от позицията която заемате.  Младшият продавач носи отговорността да помогне самичък на себе си, по пътя към триумфа и развиването, а отговорността на шефа е да бъде водач и да води сполучливо дейностите, които са свързани с неговия пост.

Емоционалната  и междуличностна динамичност, която произлиза приемането на позитивното внимание, като такова ориентирано персонално към вас, постоянно може да докара до проблеми в работата.

Тези обстановки се случват прекомерно постоянно, с цел да си пандизите очите и да отдадете казуса на  „ един вманиачен човек “ в компанията.

Когато станете сполучливи, ваша е отговорността да определите  рамките и границите на допустимото.  Последиците от неверните решения може да бъдат лесни за превъзмогване при започване на вашата кариера, само че не и когато заемате авторитетна позиция. Успехът носи със себе си по-голяма отговорност.

...........

Самира Фар за Inc.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР