Когато се роди дъщеря ми, акушерката я вдигна над мен

...
Когато се роди дъщеря ми, акушерката я вдигна над мен
Коментари Харесай

Защо веднага след раждането бебето се поставя върху корема на майката?

 Защо-веднага-след-раждането-бебето-се-поставя-върху-корема-на-майката

Когато се роди щерка ми, акушерката я подвигна над мен и извика „ Вижте! Какво имате? Момче или момиче? ”Прошепнах, усмихвайки се:„ Момиче ”. В този миг, почтено казано, нямаше време за въпроси.

Това е моето благополучие. Любовта ми извърши цялото пространство в близост. Виждах единствено нея. И в идната секунда я почувствах върху корема си, толкоз топла, дребна и беззащитна. И още веднъж сме като едно цяло. Защо акушерката пита пола на майката на детето, откакто самата тя съвършено вижда кой е роден – момче или момиче?

За да реализира майката зрителен контакт с новороденото.

Смята се, че прочувствената връзка сред майката и детето поражда още когато е в нейната вътрешност. Това се случва, в случай че детето е мечтано, те го чакат, приказват му. При контакт с очите тази връзка се „ материализира “, т.е. укрепва.

Защо новороденото се слага върху корема на майката незабавно след раждането?

Действията на акушерката по време на естественото раждане са следните: като се роди бебето, тя го избърсва с топла пелена и след контакт с очите на майката го поставя върху корема й. Защо се прави това?

Затова има три аргументи:

1. Заради топлината

Бебето се е намирало в утробата, където температурата е 36,6, и се ражда в помещение, където температурата е 24  градуса(разлика от 12 градуса), освен това е и към момента мокро. Тъй като терморегулацията при новородени не е добре открита, то към момента не знае по какъв начин да се стопли, тъй че майката, затопляйки го, му оказва помощ да се приспособява към външната среда.

2. Заради телесния контакт с майката

Той е толкоз значим, колкото и образния. В последна сметка контактът сред очите и тялото оказва помощ за образуването / укрепването на близка прочувствена връзка сред майката и детето.

3. За отбрана

Бебето се ражда стерилно. Намирайки се върху корема на майката, то влиза в контакт с кожата й. Това води до обстоятелството, че тялото му е заселено от майчини микроорганизми, които са в положение да го предпазят от патогенната микрофлора на околната среда.

Има и още един забавен миг.

Тези, които се занимават с отглеждане на животни, знаят, че в случай че вземат бебе от женски бозайник незабавно след раждането, даже за няколко минути, и по-късно го върнат, тогава той няма да лапне цицката и майката няма да разпознае детето си – тя даже ще го отбие от бозаене и то ще почине.

Ние, несъмнено, не сме животни, само че ненапразно в родилните домове през последните години се следи такава наклонност като слагане на новородено на корема на майката.

Много дами, които са били лишени от такава опция при първото раждане, а при второто са съумели да оценят контакта кожа до кожа, приказват за преимуществото му. Емоционалната връзка поражда и укрепва майчиния инстинкт у дамата.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР