Когато се ползва ChatGPT, е важно да се направи добро

...
Когато се ползва ChatGPT, е важно да се направи добро
Коментари Харесай

Мариана Тодорова: Трябва да има много ясна инструкция при ползването на ChatGPT

Когато се употребява ChatGPT, е значимо да се направи положително изложение или въпрос, който да подтиква към деяние, доста ясна директива. Това сподели футурологът доцент Мариана Тодорова в предаването " Сценарий от бъдещето " на " Фокус " .  

Инструкцията е добре да съдържа дума, която подканя към деяние, като глаголите " направи ", " обясни ", " стесни ". Ако това не е задоволително, би трябвало да се даде подтекст, изясни тя.

По думите ѝ това може да стане посредством линкове към действителната интернет мрежа, които обаче би трябвало да бъдат преди 2021 година " За да са правилни тези линкове би трябвало, да има Гугъл Chrome, тъй като те имат синхронизация. Хипотезата е, че той е подготвен на цялото наличие в открития интернет. Важно е да се разиграва и игрови модел, само че тук рискуваме да попаднем на цензура ", изясни Тодорова.  

" Безплатната версия на ChatGPT към момента е отворена за всички, защото към момента е нужна фина конфигурация на продукта и калибрацията. Има десетки хиляди екипи от инженери, които наблюдават за това по разнообразни пароли, кодови думи и всичко, което касае киберсигурността и цифровия суверенитет. Те непрестанно реагират, като гасят пожари и вършат нови и нови филтри. Тези огромни езикови модели и  продукти, основани на изкуствен интелект, доста добре ни отразяват нас. Те са като огледало и по тази причина доста коментатори споделят, че те отразяват човешката обстановка – цинизъм, равнище на съзнани ", изясни Мариана Тодорова.  

Тя направи параленост с оповестения преди няколко дни различен модел, квалифициран със наличие от онлайн платформата Reddit.

" Reddit е неоконсервативно място с много лимитирана цензура. Моделът, въпреки че е недодялан, той не е внимателен и политически правилен като Chat GPT, в някои отговори е по-точен и достоверен. Търси се отговор на това за какво, когато няма цензура, с доста по-малко параметри – не са 182 милиарда, както на Chat GPT, а 3,5 милиарда, се получава тази акуратност. Има две пояснения. Компютърните разработчици споделят, че когато данните не се обработват, не се получава накъсаност и той се образова по-гладко. Хуманитаристите споделят: цинизмът, хуморът са много достоверна човешка линия. Това е огледалният облик на това, което се отразява, и по тази причина той е прецизен. Ясно доказателство в едната или другата посока няма ", разяснява Мариана Тодорова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР