"Когато се получи една призовка за който и да е

...
"Когато се получи една призовка за който и да е
Коментари Харесай

Рашков след разпита: Част от средствата за строителството на АМ „Хемус“ са отивали в ГЕРБ

"Когато се получи една призовка за който и да е жител, той е задължен да се яви там, където е свикан – по този начин е по закон. Нямам никакви терзания да се явя в прокуратурата и да кажа това, което знам ", съобщи министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, откакто се яви на разпит като очевидец по отношение на проблема със строителството на Лот 5 от Автомагистрала "Хемус ".



"На процедура съм им споделил, че от средствата, които са отделени за строителството на обособени лотове на Автомагистрала „ Хемус “ не всички пари са отивали за самото строителство. От тези средства – 50-60 млн., толкоз колкото предплатено са привеждани на някои от компаниите, представяли се като строители на автомагистралите, са отделяни сред 30-40% от тях, които са се насочвали към съответна политическа партия – аз им споделих на прокуратурата, че става въпрос за политическа партия ГЕРБ ", разкри той и посочи, че 30-40% от предплатено платените средства за лот 5 са се прибирали назад в ГЕРБ.
До сегашен ден нямаме отговор дали и взела ли е решение във връзка с проблема. Още като е почнала реализацията на материалите, свързани със строителството на Лот 5 от автомагистралата, тогава е имало и 10 арестувани лица, е имало задоволително данни и материали за осъществено закононарушения, само че той разкритикува прокуратурата, че са избягали от отговорност с аргумента, че не са имали доказателства.
"Те не ги бяха даже прочели, загубихме най-малкото 10-15 дни ", разяснява вътрешният министър.
"Това е станало по време на ръководството на ГЕРБ ", разясни Рашков и посочи, че схемата е ставала в това число посредством кухи компании, регистрирани на лица малоимотни лица и така нататък
"Обърнах внимание на сътрудника, че прокуратурата би трябвало да потвърди, че тези пари са били получени дефинитивно от представители на тази политическа партия, само че за мен няма никакво подозрение, че това е пътят на парите. Органите на реда би трябвало да потвърдят до край, че точно това се е случило. Това не са събития, които са почнали единствено през 2020 години, а няколко години по-рано - данните, с които разполагаме, са от 2018 и 2019 година и не престават до началото на предходната година ", разяснява още силовият министър.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР