Когато се опитвате да забременеете, много неща могат да се

...
Когато се опитвате да забременеете, много неща могат да се
Коментари Харесай

Десет грешки в правенето на бебе

Когато се пробвате да забременеете, доста неща могат да се окажат спънка. Невинаги става по този начин елементарно, както на двойките им се желае и е допустимо въобще да не е поради медицински проблем. Има някои постоянно срещани неточности, които бъдещите родители вършат по време на опитите за зачеване. Кои са те?

1. Не вършиме задоволително секс.
Някои двойки неправилно считат, че за забременяване е нужен единствено и само точният миг. Вместо да се прицелвате в деня на овулацията, правете го по-често. Зачеването на процедура е допустимо във всеки един миг от месечния цикъл на дамата.

2. Правите прекомерно доста секс.
Да вършиме секс рядко не е добре, само че и прекаляването не е целесъобразно. То може да изтощи мъжа и да попречи на неговите полови жлези да произведат задоволително сперматозоиди, способни за оплождане.

3. Една и съща поза всякога.
Може да ви се коства, че мисионерската е най-подходяща за зачеване, тъй като е и най-природосъобразната за индивида, само че това не е наложително. Всичко зависи от вашите физиологични особености и тези на колегата ви. Ето за какво при някои са подобаващи позите за по-дълбоко навлизане или тези, в които дамите преобладават.

4. Предполагате, че казусът е в дамата.
Само тъй като дамата не може да забременее не значи, че казусът е в нея. Когато щастливото събитие не се случва дълго време е добре и мъжът да се прегледа.

5. Не пресмятате добре овулацията.
Овулацията е най-плодовитият интервал от месечния цикъл. Пресмятайте го деликатно, тъй като той ще е вашият ориентир за уместно време за по-упорити опити.

6. Правите секс в деня на овулацията.
Ако имате комплект за изчисление на овулацията, евентуално мерите базалната си температура и пресмятате точния ден от цикъла си. Това оказва помощ ненапълно, само че плодовитостта ви може да се колебае в разстояние на към 24 часа. Ето за какво има заплаха да го пропуснете. Спермата може да живее до няколко дни във влагалището на дамата, поради което е по-добре да вършиме повече секс в дните преди настъпването на самата овулация.

7. Използвате лубрикант.
В лубрикантите се съдържат доста химически субстанции, които пречат на оплождащата дарба на спермата. Ако въпреки всичко се затруднявате с естественото навлажняване, използвайте лубриканти на водна основа.

8. Бързате да се обърнете към експерт.
Няма нищо неприятно в консултацията с доктор, само че това не би трябвало да е първото нещо, което вършиме. Препоръчително е да изчакате няколко месеца до 1 година, най-много в случай че сте под 35 години. Стресът и страхът от неплодородие може да докара до повече проблеми без да си давате сметка.

9. Не търсите помощ задоволително рано.
Другата прекаленост също не е положително решение. Ако е предходна година в естествени опити за забременяване и към момента нямате триумф, консултирайте се с доктор, който да реши каква е повода. Изчакването ще забави процеса и успеваемостта, в случай че се окаже, че има физиологичен проблем при някой от сътрудниците.

10. Неглижирате цялостното си здраве.
Важно е да наблягате освен на здравето на репродуктивната си система, а на целия си организъм. Той работи в синхрон и косвени проблеми в други органи и системи могат да се окажат причина за усложненията в зачеването или да слагат в риск развиването на бъдещото ви бебе.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР