Когато се опитвате да отслабнете, е важно да ядете правилните

...
Когато се опитвате да отслабнете, е важно да ядете правилните
Коментари Харесай

Цветът има значение: 6 черни храни за отслабване

Когато се пробвате да отслабнете, е значимо да ядете верните храни. А черните храни, богати на витамини и минерали, могат да насърчат ефикасна загуба на тегло. Тези източници на тъмна сила могат да ви оказват помощ да се чувствате сити по-дълго, да обуздаят апетита за храна и даже да ускорят метаболизма ви. 

Кои са най-добрите черни храни за намаляване, които несъмнено би трябвало да опитате, казва Health Shots.

Черната храна не е просто изгоряла или почерняла храна. „ Те получават наситения си цвят естествено от антоцианини, антиоксиданти, които се борят със свободните радикали и могат да оказват помощ при загуба на тегло. Черните храни като черен фасул, къпини и черен ориз са питателни и могат да ви оказват помощ да отслабнете “, споделя диетологът Гаури Ананд.

Освен това доста черни храни са богати на фибри, като черен фасул и къпини. Според изследване, оповестено в Nutrients Review-Journal, фибрите ви карат да се чувствате сити по-дълго, като ви оказват помощ да избягвате нездравословни закуски. Според изследване, оповестено в International Journal of Food Research, фибрите в черните храни също оказват помощ за управление на тежестта. Ето някои от най-хубавите черни храни, които ще ви оказват помощ да отслабнете.

Черен фасул
  Цял екран Снимка: Freepik
Черният фасул е богат на протеини, хранителни субстанции и фибри. Според изследване, оповестено в Journal of Nutrition and Metabolism, хората, които са на диета, основана на фасул, са склонни да имат по-ниски телесни мазнини, изключително в региона на корема. Освен това ви оказва помощ да се чувствате сити по-дълго, което понижава общия ви банкет на калории.

Черен ориз

Черният ориз е богат на фибри и антиоксиданти, изключително антоцианини, които могат да оказват помощ за понижаване на възпалението и надзор на тежестта, съгласно изследване, оповестено в Journal of Research. Освен това има по-нисък гликемичен показател спрямо белия ориз, което разрешава по-добър надзор на кръвната захар и тежестта.

Къпини
  Цял екран Снимка: Freepik
„ Къпините са с ниско наличие на калории, което ги прави положителни за намаляване. Те са с високо наличие на вода, което прибавя размер към храната, без да прибавя калории. Храните с високо наличие на вода могат да ви оказват помощ да се чувствате сити по-дълго и да останете хидратирани, което е добре за ръководство на тежестта ", споделя диетологът.

Семена от чиа

Черните семена от чиа са богати на фибри, протеини и омега-3 мастни киселини, които са потребни за намаляване. Те могат да всмукват вода и да се уголемяват в стомаха, като ви оказват помощ да се чувствате по-сити по-дълго и да ограничавате глада за храна, съгласно изследване, оповестено в Journal of Medical Health Science.

Черен сусам
  Цял екран Снимка: Freepik
Семената от черен сусам съдържат здравословни мазнини, в това число полиненаситени и мононенаситени мазнини, както е открито в изследване, оповестено в Molecules MDPI Journal. Тези мазнини оказват помощ за понижаване на апетита за храна и обезпечават непрекъснат източник на сила, предотвратявайки преяждането.

Черна леща

Черната леща е богата на протеини, от значително значение за построяването и поддържането на мускулна маса, което може да усили скоростта на метаболизма ви, като ви оказва помощ да изгаряте повече калории даже неподвижен. Протеинът предизвиква чувството за задоволеност, което може да понижи общия банкет на калории, ограничавайки глада и намалявайки вероятността от преяждане. Лещата също е добър източник на комплицирани въглехидрати, които обезпечават дълготрайно освобождение на сила и оказват помощ за поддържане на постоянни равнища на кръвната захар. Това може да предотврати енергийни сривове и да понижи желанието за сладки и висококалорични храни.

„ Черните храни като къпини, черен ориз и черен фасул са богати на антиоксиданти, изключително антоцианини, които оказват помощ за обезвреждане на свободните радикали и понижаване на оксидативния стрес. Антиоксидантите в черните храни имат противовъзпалителни свойства, които оказват помощ за понижаване на възпалението в тялото, евентуално намалявайки риск от хронично заболяване ", споделя специалистът.  Цял екран

Освен това черните храни постоянно са богати на съществени витамини и минерали. Например, черният фасул е богат на фолиева киселина, магнезий и желязо, до момента в който черният сусам е богат на калций и цинк. Много черни храни съдържат огромни количества фибри, които поддържат здравето на храносмилането и оказват помощ за контролиране на равнищата на кръвната захар.

Докато черните храни като цяло са безвредни за вас, специалистът споделя, че би трябвало да сте наясно с някои вероятни странични резултати.

Храносмилателни проблеми. Някои черни храни, изключително бобови растения като черен фасул и леща, са богати на фибри. Въпреки че фибрите са потребни за загуба на тегло и изцяло здраве, прекомерно бързото увеличение на приема на фибри може да докара до отичане на корема и газове.

Алергични реакции. Както при всяка друга храна, има опция за алергия към черна храна. Ако почувствате необикновени признаци след консумация на избрана черна храна, неотложно спрете да ядете и се консултирайте с доктор.

Камъни в бъбреците. Някои черни храни, като къпини, съдържат оксалати, които могат да допринесат за образуването на камъни в бъбреците при хора, които са склонни към тях. Бъдете умерени, с цел да избегнете затруднения и обсъдете всички терзания с Вашия доктор.

Включването на тези храни в уравновесена диета, съчетано с постоянна физическа интензивност и други аспекти на здравословния метод на живот, може да помогне за поощряване на загуба на тегло и поддържане на цялостното здраве. Важно е обаче да се разбере, че нито един хранителен артикул самичък по себе си не може да обезпечи загуба на тегло, тъй че е нужен сложен метод.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР