Когато се обръщате към непознат с молба да си сложи

...
Когато се обръщате към непознат с молба да си сложи
Коментари Харесай

Психолог съветва: Как да накараме непознат да си сложи маската

Когато се обръщате към чужд с молба да си постави защитна маска, би трябвало да избягвате оценките и експанзията.

Това поучава доцентът от Института по логика на психиката и обучение от Федералния университет в Казан (КФУ), претендентът на психическите науки Рамил Гарифулин.

Той приказва по отношение на трагичния случай в Санкт Петербург, където мъж бе смъртоносно ранен с нож откакто помоли двама пасажери в рейса да сложат защитните си маски, за който информирахме по-рано.

„ Винаги би трябвало да сме внимателни при общуването с хората и техните непредсказуеми реакции “, посочи доцент Гарифулин. „ Има хора, към които въобще не трябва да се обръщате и които не трябва да молите за нищо – те просто могат да убият.

Тук работят най-класическите препоръки. Първо, би трябвало да сте ненапълно психолози и да се научите да разпознавате нападателния вид хора. Второ, не е нужно да залага на агресивност и да се обръщате към чужд човек в заповедна форма. Може учтиво да се помоли или да се намекне индиректно това да се направи:

„ Знаете ли, изпитвам някаква тревога, може би тъй като не сте си поставили маската. Това, несъмнено, си е мой проблем, само че въпреки всичко не бихте ли могли да ме успокоите и въпреки всичко да я сложите? “

Не бива да изисквате с възторг, не трябва да търсите превъзходство и самоутвърждаване, не трябва да виждате в събеседника си зложелател “, показва още Гарифулин. По думите му в някои случаи доста добре сработва тактиката на прибягване към силата на публичното, на груповото подстрекателство.

„ Вторият вероятен метод – това е да внушите молбата си посредством другите. Обществото постоянно е по-силно.

Ако целият рейс стартира да убеждава индивида, че е нужно да си постави маската, той ще бъде заставен да се подчини. Трябва да умеете да работите с обкръжението, да „ зареждате “ групата “, акцентира психологът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР