Когато се насложат процедурите и се погледне календара, човек може

...
Когато се насложат процедурите и се погледне календара, човек може
Коментари Харесай

Доц. Киселова: ИТН няма да съберат и 200 000 подписа на референдума


" Когато се насложат процедурите и се огледа календара, човек може да сведе датите до две. Аргументацията на президента беше въз основа на това, че се сменя часовникът на 26 март - обективно събитие и политически мотив, че се дава малко време на Народно събрание ", коментира преподавателят по Конституционно право в СУ доцент Наталия Киселова в студиото на " Денят ON AIR ".

По думите ѝ този парламент в последните дни сподели, че пилее времето. " Ако би трябвало да създадем оценка - тя е, че не спираше акцията. " Възраждане " от първия ден си обявиха, че се борят да бъде спуснато Народно събрание и да се отиде на нови избори, до момента в който всички останали разясниха, че ще положат старания ", съобщи  доц. Киселова.

По думите ѝ е било допустимо Румен Радев да даде повече време. " Дневният ред на Народно събрание не е този, който са очаквали президентът и вицепрезидентът, и това е повода довечера Радев да даде хоризонта. Друга е повода още малко да отсрочи, не незабавно да издаде указите, защото първият декрет е за служебно държавно управление, допустимо е да има лични промени в държавното управление ", уточни гостът.

Според преподавателя по Конституционно право има браншове, в които има напрежение и други браншове, в които министърът е допустимо да има други проекти за бъдещето си. " Там, където се постанова да има промяна, президентът би трябвало да откри заслужен заместител. Основната част от водещите министри ще бъдат непокътнати. По-популярните и по-позитивно одобряваните в медиите, ще бъдат още веднъж назначени ", счита тя.

Пред Bulgaria ON AIR доц. Киселова разяснява, че ще бъдем изправени пред нов вид на машинно гласоподаване и условията към хартията, би трябвало да бъдат задоволени.

" Неофициално се приказва, че е допустимо да бъдат оспорени изборите. И държавното управление, и ЦИК са рационални хора и ще положат старания да бъде изпълнен ИК. Друг е въпросът дали напъните и средствата, които ще бъдат хвърлени, ще си костват ", добави още тя.

Ще има разбърквания в парламентарните групи, счита специалистът. " Ако съпоставим всички парламенти от 4 април до момента, в границите на тези две години, подредбата беше в разнообразни конфигурации. Резултатът беше все несполучлив, само че би трябвало да сме оптимисти и да призоваваме гласоподавателите да упражнят правото си на избор. Само високата изборна интензивност ни подсигурява по-представителен парламент ", безапелационна е тя и разяснява тематиката за свикването на референдум за президентска република на Има Такъв Народ.

" Няма да съумеят да съберат и 200 000, тъй като това е комплицирана процедура и те нямат избистрена идея какво желаят да предложат. Ще бъде обречена на крах ", заключи преподавателят по Конституционно право и добави, че от тези избори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР