Когато се наблюдава изригване от някоя от активните области на

...
Когато се наблюдава изригване от някоя от активните области на
Коментари Харесай

Удрят ни мощни магнитни бури

Когато се следи изригване от някоя от дейните области на Слънцето, в междупланетното пространство се отделя поток от плазма, който се изстрелва със скорост сред 600 и 900 км. /сек.

 

Обикновено към два дни са нужни на този поток да доближи Земята. Заредени частици съумяват да обхванат през полярните области и да провокират образуването на мощни токови системи към екватора и полярните кръгове.

 

Прогнозата за интервала от 12 до 18 февруари 2024 година на Центъра за прогнозиране на галактическото време към Националната администрация за океаните и атмосферата на Съединени американски щати е за спокойна в геомагнитно отношение седмица. Стойностите на Кр показателят няма да са рискови.

 

Обикновено разстройствата, подбудени от нея, въздействат неподходящо на възрастните и на хората със слаб имунитет. Тези, които са чувствителни към явленията, могат да почувстват изнемощялост, главоболие, неразположение, съмнение в кръвното налягане и слаба централизация.

 

По данни на информацията, предоставена от Центъра за прогнозиране на галактическото време към Националната администрация за океаните и атмосферата на Съединени американски щати през цялата идна седмица Кp-индексът ще е 2. Това е ниска стойност на показателя и не допуска опасност за самочувствието и здравето на хората.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР