Когато се карат, не е добре за обществото. Обществото плаща

...
Когато се карат, не е добре за обществото. Обществото плаща
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: Хора, които правят любов по интереси нощни ангели ли ги наричате?

„ Когато се карат, не е добре за обществото. Обществото заплаща фактурата на свадите. Като огромни мъже, да наведат глави и да смирят. Това е по-полезно за нацията. И Пеевски, и президентът не печелят. Ще намерят път “.

Така разяснява шумните кавги сред Делян Пеевски и Румен Радев в ефира на БТВ Вежди Рашидов - някогашен министър на културата, някогашен ръководител на Народното събрание и някогашен депутат от ГЕРБ.

„ Засягат се във всички придвижвания избрани ползи. Аз по-малко проследявам към този момент. 20 години не са малко време. Бях младо момче. Видяхте ли по какъв начин остарях с нелепостта дружно, която направих? Има ползи. Като се обезглави една институция като Президентство – то получава реакции. Отнеха се пълномощия, които имаше президента. Това не е кукла на конци. То тогава няма потребност от Президентство “, разяснява още Рашидов.

„ Какво се случи като хвърлиха „ Магнитски “? Нищо не се случи. Дъвчем дъвка. Вече една година и нищо “, добави още той.

Попитан за позицията на Делян Пеевски, той отговори:

„ Не мога да кажа за ролята на Делян Пеевски в Движение за права и свободи. Трябва да питате Ахмед Доган. Той е почетен ръководител. С Делян Пеевски не сме били близки. Навремето аз бях доста огромен негов критик, когато всички мълчаха. Сдобрихме се веднъж в Народното събрание. Имахме опция да поговорим. Той е прагматичен и интелигентен човек. Кой не разрешава той да бъде избиран, щом по този начин е решила партията му “, разяснява още Рашидов.

„ Аз няма да стана гадже на Борисов. Сега има други хора – те са близо към него. Да е жив и здрав. Работили сме дълго време. Всички правихме по нещо един за различен. Работихме им добре. Аз имам персонално отчаяние, че изгубих 20 години от живота, отдавайки си на това. Направихме промени, учебните заведения по изкуства ремонтирахме. Фразата, че като се обърна с пръст, мога да го покажа – моя е. Шест нови музея има. Остават за обществото. Едно благодаря няма “, добави той.

По отношение на въпросната имитация, направена неофициално след края на пленарно съвещание, на която участват и искрено се радват и зам.-председателите на Народно събрание Никола Минчев и Росица Кирова: „ Има и в този момент закони. К‘во чешеме езици? Всички к**ви се разсъниха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна “, той още веднъж акцентира:

„ Репликата не е обидна. Трябва човек да я прочете. То е специалност. Тя не беше отправена към българските дами. Аз се извиних, в случай че някой се е припознал “.

„ Найден Геров го е обяснил – хора, които вършат обич по ползи и за пари. Има такава специалност. Как ги наричате – нощни ангели? Всички знаете, че този запис беше нерегламентиран. Аз от естрада не бих го споделил това нещо. Аз се извиних на българските дами. Беше отправено за случай, към случай, дето го играхме в Америка “, уточни още той.

Припомняме, че точно въпросната имитация докара до отдръпването на Вежди Рашидов от политиката.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР