Когато се изчете една декларация, за която има съгласие, или

...
Когато се изчете една декларация, за която има съгласие, или
Коментари Харесай

Няма доверие за коалиция, затова настояваме за други формули: ППДБ

Когато се изчете една декларация, за която има единодушие, или се одобри законодателна стратегия, тя не е съдружно съглашение, само че то е обществено прочут факт.

Публично прочут факт е поемането на ангажимент за регулаторите, както целият лист от закони, които би трябвало да се гласоподават. Дали това е под формата на съдружно съглашение или някакви документи, няма такова значение, сподели още Божанов.

За регулаторите е имало ясна точка в декларацията на Денков-Габриел, че те ще бъдат предавани с авансово гласоподаване, а след това в комисии ГЕРБ с Движение за права и свободи и " Възраждане " прокарват процедурни правила.

По думите на Божанов е било ясно през цялото време, че това няма да е лесна структура.

    " Затова поискахме обществено тези гаранции, с цел да подсигуряваме, че и двете страни считат да ги изпълнят ", сподели той.

Не счита обаче, че едно съдружно съглашение дава гаранции за различни болшинства.

На обвиняванията на ГЕРБ, че през вчерашния ден в срещите са взели участие хора, които не са в качеството си на народни представители, което е смущаващо, тъй като не носят политическа отговорност, визирайки Лена Бориславова. Божанов сподели, че ролята на Бориславова е експертна и тя координира дейностите на Политическа партия, каквато фигура има във всяка централа. " Тези срещи са по програмата и там е предстоящо да има специалисти. Това ненужно се трансформира в драма ", сподели той.

Управлението има цели и в случай че тези цели не се реализират, ние сме подготвени да не управляваме, удостовери Божанов думите на премиера Денков.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР