Когато се инициира политическо обсъждане по важни въпроси, нормално е

...
Когато се инициира политическо обсъждане по важни въпроси, нормално е
Коментари Харесай

Денков успокоява страстите: С разумни аргументи и спокоен тон да се намерят работещи решения

Когато се инициира политическо разискване по значими въпроси, обикновено е да стартира с преден конфликт на хрумвания и с доста страсти, с чувство за невъзможност. Нормално е след първия конфликт страните да седнат на масата на договарянията и да намерят тези общи механизми и решения, които да реализират набелязаните общи цели. Това съобщи министър председателят Николай Денков на откриването на днешното съвещание на Министерския съвет.
 
По думите му през рационални причини и спокоен звук да се намерят работещи решения. " За да продължим с промените, които българските жители и бизнесът чакат от нас. Почти 9 месеца това държавно управление работи и има резултати в извънредно комплицирана политическа структура единствено поради обстоятелството, че показахме, че можем да водим разговор между тях със заинтригуваните страни и с нашите сътрудници ", добави Денков.
 
Според него държавното управление е посочило, че може да намира решения в интерес на хората. " Днес ще одобрим бюджета на фонд " Сигурност на електроенергийната система, посредством който ще бъдат обезпечени над 2,5 милиарда лв. през тази година. Ще одобрим и прехвърлянето на средствата в размер на 93 милиона лв. за безплатните познавателни книжки и учебници. Ще одобрим и 400 милиона лв. за осъществяване на плануваната капиталова стратегия на общините. Важно е да продължим напред, с цел да можем всяка седмица да вършим уверени крачки към европейското развиване на тази България, в която желаеме да живеем дружно ", сподели още Николай Денков.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР