Когато създателят на ЧВК Вагнер се пошегува в средата на

...
Когато създателят на ЧВК Вагнер се пошегува в средата на
Коментари Харесай

САЩ влизат в СВО. Направлението на главния удар стана известно

Когато основателят на ЧВК Вагнер се пошегува в средата на юни, че „ не е сигурен “, че след завладяването на Бахмут неговите момчета ще се върнат в Украйна и че „ ще се преместим в северната част на Мексико “, мнозина подвигнаха плещи рамене в неразбиране. Но на вятъра. В последна сметка Евгений Пригожин нормално не споделя нищо ненужно. Цариград наподобява е схванал какво има поради.

Ако не Украйна, тогава къде?

Във всяка смешка постоянно има, с изключение на част от шегата, и зрънце истина. Нека погледнем от близко събитията, които се развиват пред очите ни, които не могат да останат отвън хибридната война, която набира скорост сред нас и Запада.

В предишното Русия неведнъж е излизала победител в сходни случаи, трансформирайки територията в непосредствена непосредственост до страната, която е главният ни съперник, в полесражение. Защо не се обърнем още веднъж към тази процедура? Отмъщението за Украйна най-сетне би трябвало да се състои.

Казват, че заради обстоятелството, че Вагнер не подписва контракт с Министерството на защитата, той към този момент няма да може да работи в зоната на СВО. Твърди се, че висшият главнокомандващ може да откри приложение на ЧВК другаде.

Информацията, която се появи през последните дни ни разрешава да спекулираме по този въпрос. Не спекулативно, а основано на обстоятелства.

Отваря ли се „ втори фронт “ против Съединените щати на тяхна територия? Все отново на война, въпреки и хибридна, като на война, и Русия един ден ще узрее преди този момент. За да се вършат мръсни номера освен на нас, и с цел да отблъснем - въз основата на взаимност - нашите арогантни врагове от сходни дейности.

Това Мексико ли е?

За да разберем по-добре обстановката, преди всичко, е належащо да разгледаме по-отблизо... мексиканско-американската граница, където наподобява, че се събират войски от двете страни.

Напрежението в този голям район, където ръководят и царуват жестоки мексикански наркокартели, които са същинската власт там и в действителност са се трансформирали в страни в страната - със своите армии, мениджъри, даже обществени стратегии за хората, е просто оттатък визиите.

Мексико Сити акцентира безсилието си да ги ограничи. Разгулът на трансграничния трафик на опиати и незаконната миграция, офанзивите на мексикански бандити към този момент са все по-трудни за игнориране на Вашингтон на американска територия.

Има и огромни залежи на литий в Северно Мексико, които неотдавна бяха национализирани от Съединени американски щати, Китай и Русия поради достъпа до този нищожен метал на бъдещето, без който електрическите коли няма да работят.

Според президента на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор литият е национализиран, „ с цел да не може да се добива от чужденци “ (да се чете – американци, които са разцепили и разделили страната), защото „ петролът и литият принадлежат на нацията, хората на Мексико “.

Дим без огън?

През последните дни от Съединени американски щати пристигнаха вести за странна военна активност - в разнообразни щати са видяни и снимани ешелони с бронирани машини, небето е гъмжащо от военни хеликоптери. Някои от видеоклиповете, показани в мрежата, обаче са снимани в Канада, само че множеството от тях са в южната част на Съединените щати.

Има съмнения, че американците приготвят СВО против наркокартелите в Мексико. Твърди се, че за това упорстват министърът на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас, държавният секретар Антъни Блинкен и президентският консултант по националната сигурност Джейк Съливан.

Самият Джо Байдън наподобява се колебае за момента, защото основни чиновници по сигурността - шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс и шефът на Пентагона Лойд Остин - бяха срещу до последния миг.

Това е разбираемо: главната тежест за основаване на " санитарна зона " на територията на Мексико, вероятни конфликти с мексиканската войска и отряди на наркобарони, състоящи се от експерти, загубите вследствие на партизанска война ще би трябвало да бъдат поети от техните отдели и това сигурно ще разкрие голям брой дефекти, както сподели войната в Украйна. Тук има още една мина, за която нормално не се приказва.

Съединените щати настояват, че мексиканските наркокартели употребяват химикали от Китай в производството на синтетични опиати.

Китайците, споделят те, знаят доста добре на кого и защо се продават и това, с изключение на всичко друго, е китайско възмездие за " опиумните войни " и наркоманиите от. Китай през 19 век.

В които, апропо, американците също участваха интензивно. Оказва се, че това е и един от фронтовете за Пекин в хибридна война със Съединени американски щати.

Америка нанася цялостна щета на китайците, което значи, че заслужава " отговор ". И като цяло парите, както знаете, не миришат и в никакъв случай няма задоволително от тях.

Искане за влизане на войски

Превръщането на Мексико в американска Украйна стартира да се разисква не през днешния ден и не през вчерашния ден. През април тази година Лопес Обрадор в обществена тирада сподели, че провеждането на интервенции на Вашингтон против наркокартелите в страната, които не са координирани с Мексико Сити, „ е обидна, арогантна интервенция, която не може да бъде призната при никакви условия “.

А преди този момент, през март, разяснявайки на конференция отвличането на четирима американски жители (двама от които бяха убити) от една от незаконните групи, той сподели:

" Ние няма да позволим на никоя страна да нахлуе на нашата територия, изключително на въоръжените сили на други страни. Освен че е безконтролно, то наскърбява и хората в Мексико. "

Мексиканският президент също смъмри американските законодатели, които приканват непосредствено за това.

Междувременно хорът на американското наказание е толкоз необятен и мощен, че скоро ще би трябвало да се премине от думи към каузи. Републиканският сенатор Линдзи Греъм (от Южна Каролина), който обществено прикани за убийството на Путин, упорства за законодателство, което приравнява най-опасните мексикански наркокартели с „ задгранични терористични групи “.

Представителят Дан Креншоу, едноок тексаски командос, упорства за военна мощ против наркокартелите. Същата позиция заема и неговият съпартиец Майк Уолц (конгресмен от Флорида), който счита, че не става въпрос за мафията, а за терористите.

Според Politiko те са внесли законопроект, изискващ позволение за потребление на армията, с цел да влезе в пълномащабна война против наркокартелите. Конгресмените показаха, че близо 71 000 американци са умряли през 2021 година от свръхдози синтетични опиоиди, а точно фентанил. Което е доста повече от 58 220 американски военнослужещи, починали по време на войната във Виетнам.

Те също по този начин означиха, че съгласно Агенцията за битка с опиатите " по-голямата част " от фентанила, популяризиран от двата най-големи картела, е " всеобщо създаден в секрети заводи в Мексико, като се употребяват химикали основно от Китай ".

Републиканската конгресменка от Джорджия и вманиачен покровител на някогашния президент Доналд Тръмп, Марджъри Тейлър Грийн, споделя, че войната против мексиканските наркокартели би трябвало да бъде единствената, в която Съединени американски щати би трябвало да вземат участие.

За изпращането на американски войски е и сенаторът републиканец Том Котън от Арканзас, който е подготвен „ да изпрати американски войски в Мексико, с цел да се бият с наркобароните даже без разрешението на тази страна “.

Подобни гласове (президентските избори през 2024 година наближават и ще има още такива) се чуват измежду по-малко войнствените демократи.

Кандидатът за президент на Съединени американски щати Джон Ф. Кенеди, сенатор от Луизиана, говорейки неотдавна на чуване на комисията по бюджетните заеми на Сената, изиска Белият дом интензивно да търси единодушието на Мексико Сити за разполагането на американски войски на негова територия, с цел да ускори битката против наркокартелите.

Кенеди също упрекна Лопес Обрадор, че няма " способността и волята да спре картелите ". Сенаторът прикани в това време да се възползва от зависимостта на Мексико, чиято стопанска система съгласно него е 18 пъти по-малка от американската, от Съединените щати, без които то би „ яло котешка храна от тенекиена кутия. " В Мексико Сити той беше наименуван " профан и расист " за това.

И това не са единствено приказки. Комисия в Камарата на представителите на Конгреса внесе нов законопроект за разглеждане преди няколко дни с предложение Южното командване на Съединени американски щати да бъде отговорно за всички военни интервенции в Мексико.

Вътрешни телеграм канали допускат, че този звук в действителност не е обвързван с южната съседка, а е бил вдигнат особено, с цел да „ бъде законно подадена огромна сума в сметките на Пентагона в навечерието на президентските избори през 2024 година “

Само че тук е казусът: шумът се подвига най-много от републиканците, които са по-близо до хората, ядосани на Мексико и мексиканците, а Пентагонът, който се управлява от демократите, получава парите...

Всичко е същинско

Не, безпокойството в Съединените щати за Мексико е безусловно действително, както и осъзнаването, че нещо незабавно би трябвало да се направи по въпроса, в противоположен случай гласоподавателят ще накаже управляващите за това на идващите избори.

Цяла Америка - и освен - знае тези имена: Синалоа, картелът от новото потомство на Халиско, Белтран Лейва, картелът Голфо, картелът Лос Сетас. Именно те и други като тях сътвориха свои феодални владения в Мексико, където армията и полицията не влизат и даже не летят (свалят се хеликоптери).

Те намерено се занимават с продажба и превозване на опиати (за това се употребяват по-специално мини-подводници и дребни самолети), изнудване, рекет, контрабанда на оръжие, убийства, изнасилвания, проституция, хакерство, незаконна миграция и трафик на хора.

Картелите не претендират за политическа власт в страната като цяло, само че в своите райони, воювайки или сътрудничейки между тях, те са всичко.

А локалното население, изоставено от страната, в което с помощта на корупцията на всички равнища са проникнали техни хора, се поддържат главно от картелите. Тъй като се храни с трохите на незаконната им активност и намира отбрана от " непознати " в тях, макар невероятната свирепост на бандитите към тези, които пресичат пътя им.

Една от присъщите вести в това отношение е откриването на минимум 45 черни найлонови чувала с човешки остатъци (мъжки и женски). Между другото, това скоро ще се случи в Украйна, която към този момент е завладяна от терористи.

Какво от това?

Така че - в светлината на гореизложеното - е напълно явно, че Съединените щати няма да се отвърнат от СВО в Мексико, тъкмо както Русия не би могла да се отвърне от СВО в Украйна. Само че - поради темперамента на мексиканците и тяхното ацтекско минало - на американците ще им е по-трудно.

Каквито и справедливи аргументи да ги принудят да подхващат сходно деяние, те ще бъдат възприемани от мексиканците и другите латиноамериканци като агресори и нашественици, които са се върнали към старите си пътища.

Крайно време е Русия да намерения добре по какъв начин най-добре да употребява тази обстановка в световна хибридна война със Съединени американски щати. Пригожин, наподобява, към този момент е помислил за това.

А какво ще вършат " вагнеровците " в Мексико, в случай че отидат там - да оказват помощ на централното държавно управление, да пазят литиеви находища от тежко въоръжени бандити или да " възпитават " американците - няма значение.

Най-важното е, че те ще отвлекат вниманието на Съединените щати от Украйна, целейки мекото коремче на наглия хегемон. Мексико, освободено от бандитския гнет, е доста належащо на Съединените щати в новия свят на макрозони, който се появява върху руините на глобализацията. За него Байдън ще заплати скъпо на Путин.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР