Когато сърцето се разбие поради предателство целият свят се разпада

...
Когато сърцето се разбие поради предателство целият свят се разпада
Коментари Харесай

Предателството: Травмите, които може да ни докара то

Когато сърцето се разбие заради изменничество целият свят се разпада на хиляди части и лишава неописуеми старания да бъде събран още веднъж. Това е по този начин, тъй като психическото влияние, породено от измяната, съставлява едно от най-травматичните прекарвания за човешкото създание.

Травмите от изменничество могат да бъдат доста мъчителни, защото те засягат доверието и връзките, които човек има с останалите. Предателството може да бъде в разнообразни форми, като невярност, неистини, скриване на информация и други.

Тези, които са претърпели измяната, могат да се усещат изоставени, отхвърлени и недостойни за доверие. Възможно е да имат проблеми със основаването на нови връзки и с доверието в другите хора. Също по този начин е евентуално да изпитат яд, меланхолия и тревога към останалите, както и да се изолират от обществото.

Предателството може да аргументи съществени психически контузии, които се демонстрират по разнообразни способи. Ето някои от тези прояви:
Депресия: Хората, които са били предадени, могат да изпитват дълбока горест и безизходност, които могат да доведат до меланхолия.Тревожност: Предателството може да докара до чувство за своенравие, липса на сигурност и тревога по отношение на бъдещето.Ниското самочувствие: Хората, които са били предадени, може да се усещат недостойни за доверие и неспособни да се възстановят от измяната.Гняв и гняв: Тези хора могат да изпитват яд и гняв към предателя и към самите себе си.Оттегляне: Предателството може да докара до отдръпване и изолираност, защото хората могат да се опасяват да се отворят още веднъж към другите.Трудности в междуличностните връзки: Хората, които са били предадени, може да имат компликации в установяването и поддържането на доверие в междуличностните си връзки.
Справянето с психични контузии от измяната може да бъде мъчно, само че е допустимо. Ето някои тактики, които могат да оказват помощ:
Приемане на страстите
Важно е да приемете своите страсти и да ги изразите по метод, който ви е прелестен. Говоренето с близки хора, писането в дневник или упражняването на изкуство могат да бъдат потребни.
Самопомощ
Опитайте се да се погрижите за себе си. Важно е да си почивате задоволително, да се храните здравословно, да правите физически извършения и да се занимавате с занимания, които ви радват.
Създаване на мрежа за поддръжка
Търсете поддръжка от близки хора, които могат да ви оказват помощ да се справите с страстите си и да ви поддържат във вашия развой на възобновяване.
Терапия
Професионална терапия може да бъде доста потребна за култивиране на психическите контузии. Терапевти, профилирани в работата с травматични положения, могат да ви оказват помощ да се справите с страстите си и да ви дават техники за култивиране на напрежението.
Прошка
Прощаването не е елементарно, само че може да помогне да се избавите от яд и отчуждение към предателя и да преминете напред.
Създаване на нови положителни мемоари
Опитайте се да създадете нови положителни мемоари в живота си, които ще ви оказват помощ да се възстановите и да се върнете към естествения си живот.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР