Когато съм в България се срещам и разговарям с десни

...
Когато съм в България се срещам и разговарям с десни
Коментари Харесай

Дянков прогнозира категорична победа за ГЕРБ и избор между ПП-ДБ или ДПС и ИТН за нов редовен кабинет

Когато съм в България се срещам и беседвам с десни политици. С Бориосв се срещнах два пъти. Имах срещи с Кирил Петков, с Христо Иванов. Последните месеци имах диалози с Делян Пеевски. Ток е главен мотор по тематиката с помощта за Украйна в Народното събрание. Това съобщи някогашният финансов министърСимеон Дянковв предаването " Тази заран ".

Той посочи, че една от тематиките, по които беседва с десните политици е влизането на България в еврозоната.

В момента ГЕРБ и ПП-ДБ не си приказват. Познавам ги отдавна. Преподавал съм на класа на Кирил Петков в Харвард. В момента не си приказват, само че уповавам се, че ще си приказват. До такива диалози ще се стигне след изборите.

Дянков означи, че не е получавал покана за присъединяване в служебния кабинет " Главчев ". " Той беше по-особен. Трябваше да се провежда бързо. Аз не считам, че служебното държавно управление ще продължи дълго ", сподели още той.

Вярвам, че изборите ще бъдат съответно избрани. Няма да има единствено един метод за сформиране на държавно управление, както беше на предходните избори - ГЕРБ не може без ПП-ДБ и назад. Очаквам, че ГЕРБ ще победи със забележителна преднина. Ще има избор да работи с ПП-ДБ или с Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. На мен ми се желае да работят с ПП-ДБ. В последните месеци и Има Такъв Народ и Движение за права и свободи се държат като десни партии и има опция, прогнозора Дянков.

Той акцентира, че няма да взе участие в листите за евродепутати или народни представители.

Дянков бе безапелационен, че няма да влезем в еврозоната на 1 януари 2025 година " Ние няма да покрием критерия - инфлация ", добави той./Новини.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР