Когато са поставени на диета през целия си живот като

...
Когато са поставени на диета през целия си живот като
Коментари Харесай

Лемури станаха дълголетници, заради диета

Когато са сложени на диета през целия си живот като възрастни, лемурите стават дълголетници и тяхното здраве е по-добро спрямо техните събратя, които се тъпчат до насита. Това са установили учени от френския Национален център за научни проучвания и от Националния природонаучен музей в своето взаимно изследване, оповестено неотдавна.

Направените опити посочили, че лемурите, които са се хранели без ограничавания, са живели приблизително по 6,4 години. Докато тези, които са били подложени на хранителен режим, са се радвали приблизително на 9,6 години живот.



Според учените, намаляването на калориите в храната на тези маймуни води до удължаването на живота им до 50 на 100. При това при тях внезапно спада броят на заболяванията, свързани със стареенето.

Експериментите траяли 10 години и по време на тяхното осъществяване било наложено 30-процентно понижение на калоричността в храната на част от лемурите. Опитите били извършени единствено с мъжки екземпляри.

При предходни проби беше потвърдено удължаването на живота при прекосяване на диетичен режим при опитни мишки и плъхове.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР