Когато руската армия нахлу в Украйна с 200 000 войници,

...
Когато руската армия нахлу в Украйна с 200 000 войници,
Коментари Харесай

Путин не е доволен от случващото се в Украйна, предстои брутална кампания

Когато съветската войска нахлу в Украйна с 200 000 бойци, доста наблюдаващи, а и Владимир Путин самият, чакаха бърза победа. Но пет дни война демонстрират, че те са имали неверна преценка за тактиката си и за готовността на украинците да бранят земята си.

До момента нито един огромен град не е високомерен, а непрекъснато се появяват видеодоказателства за изпепелени съветски военни машини и мъртви бойци. В понеделник обаче войната се промени. Руският опит в гражданската война в Сирия и в личните безмилостни старания да смаже сепаратизма в Чечения допускат идна все по-брутална акция. Русия е подготвена да стигне надалеч, написа „ Ню Йорк Таймс”.

Признаци за това се появиха в понеделник във втория по величина град в Украйна - Харков. Руската войска стартира да бомбардира жилищни квартали, обявено бе за доста цивилни жертви. При офанзивите са били употребявани и касетъчни муниции. Съединените американски щати се притесняват, че Русия може да ескалира ракетни и въздушни бомбардировки над градове с огромен брой цивилно население, недоволна от бавното придвижване на своите войски и неуспехите на армията на украинска земя.

Руската военна теория за завладяването на градове е по едно и също време тъмно практична и смъртоносна. Тя се показва в потреблението на тежка артилерия, ракети и бомби, с цел да ужасят цивилните и да ги подбуден към бягство, като в същото време руснаците убиват бранителите на града и унищожават локалната инфраструктура и връзки, преди да настъпят сухопътните войски. Русия има богат опит в осъществяването на военнопрестъпления против цивилно население, в това число в Сирия. А в Украйна към този момент бяха избити огромен брой невъоръжени цивилни, в това число деца. Но най-лошото занапред следва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР