Когато разбрахме, че ще седим седмици наред затворени у дома

...
Когато разбрахме, че ще седим седмици наред затворени у дома
Коментари Харесай

Самоизолацията, сексът, липсата на желание и как да си го върнем

Когато разбрахме, че ще седим седмици наред затворени вкъщи с обичания човек, в началото си представяхме, че дните ни ще са изпълнени с по-големи дози секс от нормалното. Скоро по-късно обаче се сблъскахме с жестоката действителност, в която място за фамилиарност има толкоз, колкото и за разходки на открито.

Оказа се, че самоизолирането е огромен зложелател на либидото. Разбира се, не можем да вършим генерални заключения. При някои хора, най-вече при мъжете, стресът може да провокира желанието за секс, което да е един тип отдушник на напрежението.

Голяма част от нас обаче са прекомерно уплашени, депресирани и обезпокоени, както oт вируса, по този начин и от това какво ще пристигна след него, и изобщо не ни е до палави занимания.

Да прекарваме време 24/7 с половинката явно не е добра концепция за множеството връзки. А и когато сексът ни е на една ръка разстояние от самото начало, като че ли губим интерес към него.

Според проучване в Съединени американски щати, 47% от интервюираните са дали отговор, че самоизолирането има негативен резултат върху половия им живот. Но не би трябвало да стопираме да се борим за дневната доза оргазми, тъй като те ни подсигуряват хормони на щастието, повече сила и успокоение, както и по-силна имунна система. Така че, несъмнено си заслужава напъните.

Домакинската работа

Тъкмо сме изчистили цялата къща, проснали сме прането и махаме яденето от фурната, сядаме да починем малко и мъжът, който през целия ден седи на дивана, взема решение, че му се прави секс. Е, добре, обаче ние нямаме мощ и предпочитание за нищо.

Затова едно от значимите правила е домакинската работа да се дели - в случай че не по-равно, то най-малко заслужено. Защото проучванията демонстрират, че колкото повече мъжът оказва помощ, толкоз повече секс прави двойката.

Стимулация

Покрай всички терзания и битовизми (с някое и друго скандалче за разнообразие), имаме потребност от нещо, което да ни настрои на палава вълна. Това може да е специфичен плейлист с музика, която към този момент тествано ни подготвя. Може да е и някой сексуален разказ или филм, а за какво не и малко порно - всичко в името на идеята.

Играчки

В редица страни се отбелязва растеж на продажбите на секс играчки по време на самоизолирането. И в това няма нищо необичайно, тъй като в този момент му е времето да опитвам. Именно новите чувства ще върнат желанието ни за секс, написа Daily Mail.

Секс обучение

И като стана дума за опити, може да пробваме и някоя и друга нова поза или техника. Току-виж ни станала обичана. Няма потребност да си купуваме Кама сутра, задоволително информация има и в интернет.

Романтика

Дори да сме изтощени или не напълно в въодушевление за секс, значимо е да пазим искрата между тях. Може да вземем вана дружно, да си създадем масаж или просто да спим голи. Пък желанието единствено ще си пристигна.

Време и място

Не, няма потребност сексът да е единствено вечер, преди лягане, в леглото. Дори е неразрешено през този интервал. Важно е да изненадваме сами себе си както с часа, в който ще ни се прииска, по този начин и с мястото, на което ще го създадем. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР