Когато работим от разстояние, има работодатели, които поемат част от

...
Когато работим от разстояние, има работодатели, които поемат част от
Коментари Харесай

Има работодатели, които поемат част от сметката за ток, когато работим от разстояние

" Когато работим от разстояние, има работодатели, които поемат част от сметката на ток. След като домът ти е офис, постоянно се води трудова акцидент. Инспекцията по труда идва и ревизира всички справедливи условия. Ще се ревизира дали столовете дават отговор на условията, дали осветлението е положително. По думите му всеки работещ от у дома, има същите права, както когато работи в офис. Инспекцията по труда обаче няма потенциал да ревизира по домовете ". Това съобщи Тодор Капитанов, специалист в областта на трудовото право и народен секретар на КНСБ.

Капитанов уточни, че хоум офисът постоянно води до размиване на работното време. " В дома ви може да се влезе единствено с ваше авансово единодушие. Когато е по самодейност на някой различен, можете да откажете заради справедливи условия ", акцентира той.

Според Валентин Кръстев, шеф на компания за човешки запаси, наложително би трябвало да има нова уредба, която да следи работата от у дома. " Ако тя е написана в контракта, за какво не? Упоменатото в контракта работно място би трябвало да може да бъде посетено от органите ", счита той.  И добавя, че компанията му има по две инспекции месечно.

" Много постоянно от Инспекцията по труда работят по акции - както сега за работа от у дома. Би трябвало да се реализира, при предпочитание от фирмите и от чиновниците. Не може да се обхване 100%, само че такава компании биха повишили качеството на работа ". По думите му над 50% от чиновниците избират работа от у дома. А по отношение на работното време, Кръстев разяснява, че не трябва да се удължава поради обстоятелството, че е хоум офис.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР