Когато пускаме децата за 24 часа, трябва да напишем заповед

...
Когато пускаме децата за 24 часа, трябва да напишем заповед
Коментари Харесай

Асен Александров: Нямахме заповед как да действаме при бомбена заплаха по имейл в училище

Когато пускаме децата за 24 часа, би трябвало да напишем заповед за какво се разпуснати, за какво няма да учат този ден. И се питахме на съображение на каква заповед? Нямаше заповед. Имаше предходната заповед или директива, тя касаеше единствено телефонни позвънявания, не беше включено посредством имейл по какъв начин да се работи. Това сподели в " България, Европа и светът на фокус " по Радио " Фокус " шефът на 51-во учебно заведение " Елисавета Багряна " Асен Александров. 

По думите му имало напрежение и комплициране измежду шефовете, защото общо взето те - шефовете, са едни от най-критикуваните чиновници в България – кой откъдето се сети ни подлага на критика за това, което сме създали, и за това, което не сме създали.

" Притеснението на шефовете беше следното: ние доста постоянно вършим евакуация, най-малкото 3-4 пъти годишно вършим пробни евакуации от " Гражданска отбрана ", от пожарната. Проблемът е откакто се направи евакуация, кой да вземе решението дали учениците да си отидат у дома или да се върнат в учебно заведение ", сподели още Александров. 

" Притеснението на шефовете е най-много, първо, не се усещаме задоволително способени да преценим чисто психологическия аспект на такава опасност. Един психолог, който се занимава единствено с това, по разнообразни способи би открил дали се касае за действителни или за нереална заплата. Второто, най-много от родителите. Добре, решаваме да ги пуснем за 24 часа, обаче към 11:30 обаждаме се на към 300 родители или 400 от начален стадий. Поне 20-30 от тях не могат да дойдат в идващите 2-3-4 часа. Къде седят децата? Ето, в този момент времето е студено. Представете си къде да седят тези деца? ", уточни Александров. 

Той съобщи, че е имало три вида шефове.

" Едните, които като мен, направиха някаква инспекция и върнаха децата, другите, които въобще не обърнаха внимание на опасността, не се обадиха на полицията, и трети, които ги пуснаха за 24 часа – всичките се притеснявахме дали нещо не сме сбъркали ", добави Александров. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР